Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 39-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat hebben we gedaan en wat stond er op tafel? Je ziet en leest het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Het is weer een doodgewone dinsdag. Johan is naar zijn werk, Ella-Marie is naar school en ik zit thuis op kantoor. Ondertussen maak ik deze foto van twee beste vrienden. Jut en Jul, oftewel Puk en Nacho.
’s Middags maak ik een grote pan bolognesesaus en laat die op laag vuur lekker lang pruttelen, net zoals stoofvlees. Vanavond eten we spaghetti bolognese!
Voordat we binnen aan tafel gaan, genieten we eerst nog even buiten in het zonnetje van de laatste warme nazomerstralen.
Als het zonnetje achter de horizon is gezakt is het tijd om binnen aan tafel te gaan.
Woensdag
Ik maak ’s middags alvast een lekker sinterklaasrecept dat ik over een paar weken met jullie ga delen, namelijk een kruidnotencheesecake! Hij moet eerst nog een nachtje opstijven in de koelkast voordat we hem kunnen proeven. Helaas. ’s Avonds hoef ik niet te koken want er is nog spaghetti en saus over van gisteren.
Donderdag
Eindelijk! Lunchen met kruidnotencheesecake. Hij is heerlijk!
Ik heb nog geen idee wat we ’s avonds moeten eten, maar als ik tijdens het boodschappen doen een verse krop andijvie zie liggen weet ik het: andijviestamppot met uitgebakken spekjes! Wij eten niet zo vaak stamppot en in de zomer al helemaal niet, dus hier heb ik nu echt zin in. Omdat alleen andijviestamppot een beetje kaal is, haal ik uit de diepvries twee groenteburgers voor Johan en mij en een kipschnitzel voor Ella. Op de kipschnitzel van Ella gaat een plakje smelt cheddar.
Deze prachtige flessen extra virgin olijfolie krijg ik thuisgestuurd: prijswinnende Griekse olijfolie van het merk Altis die exclusief verkrijgbaar zijn op Amazon.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag. ’s ochtends werken we op kantoor en rommelen wat in huis. Na de lunch rijden we samen naar de Avri om een kar vol rotzooi weg te brengen. Daarna halen we in de buurt openhaardhout op zodat we thuis het houthok weer kunnen vullen.
’s Avonds eten we een lekkere bladerdeegplaattaart met gekarameliseerde witlof, zoete peer en blauwe kaas. Dit recept. Zó lekker! We hadden ook nog wat geitenkaas liggen dus die ging er ook op. De parmaham doen we er pas na het bakken op.
Zaterdag
Vanavond eten we Belgisch stoofvlees. Dit recept maar vandaag maak ik het in de slowcooker. Ik maak het ’s ochtends al zodat ik zeker weet dat het vanavond zacht is. Ik bak eerst het vlees in de pan en schep het in de slowcooker. Dan in het bakvet de uien en knoflook bakken met een flinke schep suiker om te karameliseren. Takje tijm, 2/3 flesje herfstbok en 2/3 pot runderfond erbij en op hoog vuur wat laten inkoken. Over het vlees gieten in de slowcooker. Dan twee sneetjes witbrood met mosterd erbovenop en sudderen maar.
Als het stoofvlees lekker staat te pruttelen, stappen we in de auto en rijden even naar Tiel om wat boodschappen te doen.
Weer aan de andere kant van de Waal gaan we even wandelen met Nacho.
Dit flesje Sterk Rogge Bier is nieuw lag thuis op ons te wachten. Het bier is gemaakt door Gulpener en de lokale bio-boer Felix Huntjens. Ik ben geen bierdrinker, dus deze is voor Johan.
’s Avonds genieten we van een heerlijk bordje Belgisch stoofvlees met salade, frietjes (helaas geen Belgische, maar Franse) en een lik Belgische mayonaise. Smullen!
Zondag
Johan zijn moeder is morgen jarig maar we gaan vandaag op visite. Aan het eind van de ochtend rijden we naar ze toe. Sinds kort zit Johan zijn oma in het zorgcentrum in Tiel, vlakbij het huis van Johan zijn ouders. Terwijl Johan en zijn vader de F1-race zitten te kijken, lopen mijn schoonmoeder, Ella en ik naar het zorgcentrum om haar op te halen.
’s Middags als we weer thuis zijn wordt er weer gewandeld met Nacho en moeten we voor het eerst weer walnoten rapen in de tuin. De walnotenboom puilt uit, dus dat wordt flink rapen de komende weken.
Daarna gaan we naar binnen om ons om te kleden en schuiven we aan tafel met een boekje, een hapje en een drankje. Normaal zouden we nu de openhaard aansteken, maar omdat die nog niet aangesloten is zetten we er een nepkaarsje in met wat houtblokken. Niet de warmte, wel de gezelligheid!
’s Avonds gooien we een diepvriespizza in de oven die we zelf nog extra beleggen. Daar is de luie zondag voor.
Maandag
Het weekend is voorbij en met frisse tegenzin beginnen we ’s ochtends weer aan een nieuwe week. Toch altijd weer even inkomen na het weekend. Tussen het werken door ga ik ’s middags even de moestuin in en pluk alle tomaten, een laatste net volgroeide courgette en de twee aubergines. Nu het kouder is en er elke dag kans is op regen zal de kwaliteit er niet beter op worden. Dus alles eraf. De sla laat ik nog wel staan, daar pluk ik dagelijks gewoon af wat ik nodig heb.
’s Avonds eten we nog een kliekje andijviestamppot en stoofvlees (of eigenlijk jus want het meeste vlees was eruit). We bakken er alleen een kaasschnitzel bij. Het ziet er misschien niet uit, maar smaken deed het! Prima maaltje voor een grijze maandagavond. We eten met het bord op schoot voor de tv, want premier Rutte houdt weer een toespraak over de voorlopig nieuwe en strengere coronamaatregelen. Na de toespraak krijgt Johan van zijn werkgever te horen dat hij de komende drie weken weer thuis moet werken. Hopelijk lukt het met deze maatregelen om het coronavirus weer onder controle te krijgen en kunnen de maatregelen straks weer versoepeld worden. En hopelijk blijven de scholen open! Fingers crossed! #ikdoewelmee Jij toch ook?
om 15:23
Mischien heb ik het gemist, maar waar is het andere poesje?
om 17:02
Die loopt ook ergens rond! Puk de rode kater is graag binnen, maar Marie gaat graag op ontdekkingstocht en komt meestal pas ’s avonds weer binnen. 🙂