Een kijkje in de keuken week 4 2025

Een kijkje in de keuken week 4 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Johan is geveld door een of ander listig virusje. Ik had stilletjes gehoopt dat ik gespaard zou blijven, maar helaas. Gisteravond zette de keelpijn in en vandaag is de malaise compleet. Het lukte me nog wel om het Kijkje in de keuken online te zetten maar daarna kroop ik het bed in, naast Johan. Het toppunt van gezelligheid. 🤪 Gelukkig is de tiener wel gespaard gebleven en gewoon naar school.

Ik had iets lekkers willen koken vandaag maar kwam uiteindelijk niet verder dan een diepvriespizza, die we zelf nog extra belegden.

Woensdag

Johan is weer redelijk opgeknapt en weer aan het werk. Ik dacht dat ik me gisteren beroerd voelde maar vandaag gaat er nog een schepje bovenop. Na 5 tellen achter de computer geef ik op en kruip het bed weer in. Het enige voordeel aan ziek zijn is dat je tijd hebt om te lezen. Ik was al weken in een boek bezig maar nu las ik het boek in 2 dagen uit.

Omdat er in de koelast nog een pan met gekookte rijst stond en ook nog kippendijen lagen, besluit ik ’s avonds nasi goreng te maken. De kip had ik overdag al gemarineerd in een beetje ketjap manis, sojasaus, sesamolie, kneepje honing, gember en knoflook.

Zowel nasi, bami als mihoen goreng maak ik altijd met hetzelfde basisrecept. Hiervoor bak ik eerst 150 g bacon uit. Dan voeg ik 2 fijngesnipperde uien en 2 knoflooktenen toe en bak even mee. Dan gaat er 1 à 2 tl sambal manis, 1 tl trassi en een verkruimelde kippenbouillontablet bij en dit bak ik tot de trassi en bouillontablet opgelost zijn. Dan 150 g fijngesneden ham (vleeswaren) erbij en 1 minuut meebakken. Beetje ruimte maken in de pan en een paar eieren in de ruimte tikken. Roerei van maken en door de ui roeren. Dan gaat de gekookte rijst en diepvriesdoperwten erbij en bak ik alles verder tot het door en door warm is. Je krijgt zo een heerlijke en eenvoudige nasi goreng bomvol smaak. Naar wens kun je natuurlijk extra groente toevoegen, bijvoorbeeld een zak gesneden nasigroenten. Die zou ik dan meebakken met de ui en knoflook.

Ik serveer de nasi goreng ’s avonds met de kippendijen (ik bakte ze goudbruin in de airfryer), een gebakken eitje, komkommer en tomaat, kroepoek, gefrituurde uitjes en pindasaus.

Donderdag

Ook vandaag zit er nog weinig leven bij me in. Ik ontbijt ’s middags met een bord Griekse yoghurt met banaan, granola, pure chocolade en honing en dat smaakte! ’s Avonds hoefde ik niet te koken want er was nog genoeg nasi. De kip was wel op en verving ik door mini loempiaatjes.

Vrijdag

Johan stuurt me ’s middags een foto door van zijn lunch. Haha! Hij was in Rotterdam en trakteerde zichzelf op een frietje van Bram Ladage. Ahum, patatje moet ik dan zeggen.

Omdat ik de hele week nog geen boodschappen had gedaan en ook vandaag niet echt stond te springen om het huis uit te gaan, trok ik ’s avonds de voorraadkast open om te kijken wat we konden eten. Er stond nog een pak pannenkoekmix waar ik alleen melk en eieren aan hoefde toe te voegen dus pannenkoeken for dinner!

Zaterdag

Ik ben inmiddels weer aardig opgeknapt en nadat ik op kantoor een nieuw recept online heb gezet ga ik met emmers sop aan de slag. Ik ruimde de laatste kerstspullen op en maakte alles grondig schoon. Heerlijk! De voorjaarskriebels beginnen alweer te komen! 🤣

Om toch nog even in winterse sferen te blijven besluit ik ’s avonds coq au vin (ongeveer dit recept maar dan met kippendijen) te maken met geroosterde krieltjes uit de oven en sperziebonen.

Zondag

Vandaag rommelen we een beetje aan thuis. ’s Middags rijden we nog even naar de Leenbakker voor een nieuw dekbed en lopen we bij de Kringloop naarbinnen waar ik superleuke borden wist te scoren voor maar 1,50 euro per stuk. Kan ik zo blij van worden.

Ik wilde ’s avonds eigenlijk caesar salade maken maar omdat we vrij laat weer thuis waren besloten we een frietje en snacks te frituren.

Maandag

Ik sta om zes uur al naast mijn bed te springen. Ik voel me eindelijk weer beter en heb zin in een nieuwe week! Maar eerst goed ontbijten met yoghurt, granola, banaan, blauwe bessen, pure chocolade en honing. Mijn favoriete ontbijt momenteel, had je het in de gaten? Ik gebruikte de crunchy nuts granola van Oot die erg lekker is! Maar meestal gebruik ik mijn zelfgemaakte granola met notenmix en pure chocolade. Die is niet te versmaden.

’s Avonds maakte ik voor iedereen een bord caesar salade met gebakken kip en zelfgemaakte caesardressing (mayo, mosterd, stukje parmezaan, ansjovisfilet, citroensap, takje peterselie en zwarte peper glad mixen met staafmixer). Niet helemaal klassiek maar wel lekker. Je maakt hem zo: sla, komkommer en tomaat op een bord. Bacon uitbakken en in bakvet de kipfilet (zout, peper, paprikapoeder) bakken. Eieren hardkoken. Dressing maken. Kip snijden en op de salade met bacon en ei. Parmezaan erover raspen. De croutons in het recept verving ik door geroosterd casinobrood dat ik er apart bij serveerde. Was heerlijk.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde