Een kijkje in de keuken week 41 2024

Een kijkje in de keuken week 41 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Johan en Ella-Marie zijn vroeg de deur uit. Ik begin de dag op kantoor achter de computer. ’s Middags maak ik een viscurry met rijst en zet het op de foto. Het recept wordt binnenkort gedeeld op KL. Johan komt ’s avonds ziek thuis en heeft geen eetlust. Hij gaat direct naar bed.

Woensdag

Johan is ziek thuis en ligt de hele dag op bed. Ella-Marie is naar school en ondertussen maak ik een nieuw recept voor KL dat ’s avonds direct ons avondeten is: een lekkere pasta met kip, groenten en roomkaas. Mijn familie kan ook een lekker potje koken en we sturen elkaar regelmatig foto’s door van ons eten. Zo had m’n moeder de stroganoffsaus van KL gemaakt die ze serveerde met biefstuk en röstirondjes en m’n broer maakte de tiramisutaart van KL en garneerde die met vers fruit.

Donderdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken. Ik maak gnocchi met pesto en een lekker Monchou toetje met appel en Bastogne voor KL. Recepten deel ik binnenkort.

 

Het weekend was er één zoals altijd. Ella-Marie had zaterdagmiddag een voetbalwedstrijd, Johan was weer iets opgeknapt en ging klussen en ik maakte het huis schoon, deed boodschappen en kookte eten. Zaterdag begin van de middag zette ik de slowcooker aan met sucadelappen voor het avondeten. De sucadelappen bakte ik eerst kort aan met zout en peper in de koekenpan. Daarna bakte ik wat uien zacht en bluste die af met scheutje ketjap manis, lepeltje sojasaus, wat geraspte gember, een lepeltje tomatenpuree, schepje suiker, scheutje azijn en water (alles op gevoel, goed proeven!) erbij tot je een smakelijk sausje hebt. Riplappen en saus in de slowcooker en sudderen maar. Ik bereidde ze op stand low in de slowcooker voor een uurtje of 5 schat ik. Ze waren uiteindelijk boterzacht. Johan bereidde ’s avonds krieltjes erbij op het ei en roosterde wat kippenvleugels als snack. Ik kookte ’s avonds nog wat sperziebonen voor bij de sucadelapjes. Later op de avond kwam er nog een borrelplankje op tafel tijdens de film.

Zondagochtend maakte ik een uitgebreid ontbijt en de rest van de dag werd er geklust, schoongemaakt, gewandeld met Nacho, walnoten geraapt en huiswerk gemaakt. Johan maakte een side table voor in de woonkamer achter de bank. Binnenkort nog even schuren en in de beits zetten, dan laat ik het resultaat zien!

Maandag

Het weekend is voorbij gevlogen. Tussen de middag lunch ik met een tosti met ham en boerenkaas met Italiaanse kruiden van Hoogendoorn Kaas. Lekker! Ik moet ’s middags met Nacho naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse enting en omdat die bij ons in de straat zit wandelen we ernaartoe. Het zonnetje scheen en op de terugweg maakten we een ommetje. Ga ik vaker doen, een wandeling maken tussen de middag. Het was heerlijk!

’s Avonds maak ik andijviestamppot met uitgebakken spekjes, gehaktballen en jus. Door de andijviestamppot roer ik nog zilveruitjes, hardgekookt ei en blokjes kaas. Volgende keer moet ik alleen oude of belegen kaas gebruiken en geen jong belegen kaas. Die heeft niet zoveel smaak in de stamppot.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde