Een kijkje in de keuken week 44 2024

Een kijkje in de keuken week 44 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is herfstvakantie dus de tiener is gezellig thuis. Ik begin de ochtend op kantoor want er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Tussen de middag ga ik de keuken in om lekkere Halloween wraps te maken. Als ik ze op de foto heb gezet peuzelen de tiener en ik ze lekker op. Tussendoor krijgen we nog lekkere foodpost bezorgd van Tony’s Chocolonely: een letterreep in de smaak melk, spijs en speculaas en een kleine (schoen)reep in de smaak melk, pepernoot. Zo lekker. Tony’s chocolade is wel echt favoriet bij ons.

’s Middags gaan Ella en ik even op pad om een paar boodschapjes te doen en snuffelen we rond bij de Action. Alles in nu in kerstsfeer en we moeten ons inhouden om geen tassen vol overbodige prullaria te kopen. Wel gaan er diamond painting kerstkaarten en een kerstposter mee. Leuk en ontspannend tijdverdrijf!

Voor het avondeten maak ik tostada’s met gehakt en serveer die met guacamole, pico de gallo en zure room. Dit is momenteel één van mijn favoriete gerechten.

Woensdag

Ik krijg een foto van mijn moeder doorgestuurd van het avondeten. Ze heeft de Surinaamse pindasoep gemaakt uit ons kookboek Makkelijke Wereldgerechten. Hij viel goed in de smaak. 😀

Heb jij ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten al? Je kunt hem hier in onze shop bestellen (ik kan het kookboek dan op verzoek voor je signeren), of je kunt hem kopen in de boekhandel of bestellen bij Bol.com. Als je hem bij bol bestelt zou ik het heel leuk vinden als je daar een review achterlaat! 🙏🏻

Ook krijg ik vandaag weer foodpost binnen, dit keer cashewnoten van Johnny Cashew. De smaak Hot Chili is verbeterd en nog pittiger gemaakt. Ik vind ze erg lekker. Ze zijn aangenaam pittig, maar zeker niet té.

Tussen alle bedrijven door maken de tiener en ik nog geglazuurde kerstkoekjes. Leuke tip voor de herfstvakantie! Wanneer de bloem en het glazuur uit alle hoeken en kieren van de keuken weer zijn weggepoetst ga ik in één moeite door met het avondeten. Ik maak pasta alla Norma uit ons kookboek Familiegerechten. In ons boek serveer ik de pasta met romige burrata, maar dit keer maakte ik hem op de klassieke wijze met ricotta. Hier mag je me ’s nachts voor wakker maken, zo lekker!

Donderdag

Vandaag is weer een gewone werkdag voor mij en Johan. Ik kruip thuis weer een paar uurtjes achter de computer en de tiener vermaakt zich zelf en leert alvast voor de aankomende toetsweek. Halverwege de middag komt mijn vader even langs op de fiets voor een cappuccino en een stroopwafel en daarna wandelen Ella-Marie en ik met Nacho naar de supermarkt voor een boodschapje. Weer thuis ga ik aan de slag met het avondeten. Er staat een agv’tje op het menu vandaag: gebakken aardappels, groenten en vis (zalm). Ik serveer er hollandaisesaus bij.

Vrijdag

Vandaag staat er een recept van HelloFresh op het menu dat ik eerder ook deelde op KeukenLiefde: romige groentelasagne met spinazie en courgette. Goeie grutjes wat is dit lekker! Ik vind deze variant net zo lekker als de klassieker.

Zaterdag

De zaterdag is hier een echte rommeldag. We ontbijten met eggs benedict. Dit recept alleen komt de hollandaisesaus uit een pakje van Knorr (Garde d’Or). Die vinden wij stiekem lekkerder dan de zelfgemaakte versie. 🤫

Ella-Marie heeft ’s middags een voetbalwedstrijd, ik maak het huis schoon, doe boodschappen en bereid het avondeten voor en Johan gaat boven verder met klussen op de slaapkamer van Ella-Marie. Op verzoek van de tiener maak ik Indische speklapjes in ketjapsaus (ik laat ze dit keer garen in de slowcooker) voor het avondeten en serveer die ’s avonds met sajoerboontjes en rijst. Omdat ik meer water toevoegde (de speklapjes moeten net onderstaan) was de ketjapsaus vrij dun dus bond ik die vlak voor serveren met een maizenapapje. In plaats van speklappen kun je ook anders vlees naar keuze gebruiken zoals kippendijen, kipfilet of hamlappen. Houd er wel rekening mee dat die allemaal een andere bereidingstijd hebben. Is de saus te waterig geworden omdat je meer water toevoegde, dan kun je ook wat extra ketjap toevoegen. Goed proeven dan komt het altijd goed.

Zondag

Johan gaat boven verder met klussen en ik maak alvast het toetje voor het Halloween diner vanavond. Een goed idee van de tiener en we spraken af om allemaal een gang voor onze rekening te nemen. Ella-Marie maakt het voorgerecht, Johan het hoofdgerecht en ik het toetje. We moesten zo lang mogelijk geheim houden voor elkaar wat we gingen maken maar ik kan je alvast verklappen dat ik chocolademousse-begraafplaats-glaasjes maakte. Ik bereidde het toetje al helemaal voor en zette hem op de foto zodat ik het recept deze week nog met jullie kan delen.

Verder stuurde mijn moeder nog een foto door van haar avondeten: een grote pan spaghetti. Ik kreeg er meteen zin in en neem me voor die aankomende week ook te maken.

Ella-Marie maakte als voorgerecht zalmtartaar met avocado (gerookte zalm op smaak gebracht met o.a. sojasaus, sesamolie en furikake) en serveerde die op een spinnenweb van roomkaas die ze rood kleurde met kleurstof. Was megalekker! Ik ga haar recept nog een keer maken en delen op KL. Daarna was de beurt aan Johan die buiten het ei opstookte. Ondertussen speelden Ella en ik een potje ganzenbord. Johan maakte T-bone steak met worstjes, diverse groenten en aardappelkoekjes en serveerde die op en grote houten plank in de vorm van een skelet. Erbij serveerde hij pepersaus (van Knorr Garde d’Or). Daarna ruimden we de keuken op en was er tijd om uit te buiken. Dat was hard nodig haha! Gelukkig kon iedereen wat later nog een gaatje vinden voor het toetje. We vonden het Halloween diner zo leuk en gezellig dat we afspraken om het volgend jaar weer te doen.

Maandag

En toen zat de herfstvakantie er weer op! De wekker gaat vroeg en als Johan en Ella-Marie de deur uit zijn ga ik aan het werk op kantoor. Halverwege de ochtend stuur ik Johan en Ella een foto door van mijn ontbijt om ze lekker te maken. Oooh wat vals! ’s Middags maak ik een grote pan nasi goreng met left over gekookte rijst en alle kliekjes groente uit de koelkast die op moesten. We eten er ’s avonds mini loempia’s, pindasaus en kroepoek bij.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde