Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 45-2019
(Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Ik sta weer in de keuken om twee sinterklaasrecepten te maken voor KL. Daarna maak ik het avondeten. Een tijdje geleden las ik bij mijn moeder het woon- en lifestyle magazine Entree. De rubriek ‘aan tafel’ is een van de vaste rubrieken van mijn vriendin Miranda en dit keer deelde ze een recept voor snelle kipstoof in romige mosterdsaus. Vandaag staat hij op het menu!
Caramba, dit was me toch een potje lekker! En supermakkelijk om te maken want alles gaat in één pan! Joehoe, ik hou ervan! Miranda vindt het geen probleem als ik het recept met je deel, dus hij komt eraan! 🙂
Dinsdag
Het fijne van grote eenpansgerechten is dat wij er met ons drieën makkelijk twee dagen van kunnen eten. Vandaag hoef ik dus alleen maar op te warmen. Op mijn portie gaat nog een extra klodder zure room en wat Parmezaan. Tja, wat zal ik zeggen. Zo ben ik. Ze noemen me ook wel mevrouw Klodder.
Woensdag
Wel, niet, wel, niet? Uiteindelijk toch wel. Vandaag staken de leraren en dus is Ella-Marie vrij. Ik had Ella een tijd geleden beloofd dat we samen een keer bij de grote gele M zouden gaan lunchen en belofte maakt schuld…
Kun je je dat grote stuk zalm nog herinneren dat we van Johan zijn ouders kregen? Ik heb het uiteindelijk toch in porties gesneden en in meerdere diepvrieszakken ingevroren. Drie porties zalm had ik bewaard in de koelkast voor vanavond. Ik maak een lekkere pasta met Boursin, spinazie en tomaten en daarbij de zalm die ik bestrijk met pesto en bak in de oven.
Donderdag
En weer sta ik in de keuken om sinterklaasrecepten te maken. Deze kruidnotencake en warme chocolademelk komen eraan…
Bij Sacha bestelde ik deze zwarte chelsea boots van GANT Malin en vandaag worden ze bezorgd. Ik heb een hele hoge wreef waardoor ik veel schoenen vaak niet eens aankrijg of ze knellen, maar deze zitten zo ongelofelijk lekker! #gekregen
Tijd om aan de slag te gaan met het avondeten. In de kelder ligt nog een prachtige flespompoen die we kregen van Johan zijn tante en ik heb ook nog spinazie en cherrytomaten in huis. Ik besluit een romige (wat is een leven zonder room?) pompoenrisotto te maken met spekjes, spinazie en tomaatjes. Ella-Marie eet al eerder omdat ze op tijd naar voetbaltraining moet. Johan en ik eten de risotto ’s avonds op de bank voor de tv. Guilty pleasure!
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en samen halen we de nieuwe auto op. Onderweg naar huis gaat er echter een lampje branden die niet hoort te branden. Kak! Hebben wij weer…
Johan belt de verkoper op en die vraagt of we terug kunnen komen. Johan en ik wisselen van auto. Johan rijdt terug naar de verkoper en ik rijd in de auto van Johan naar huis om Nacho uit te laten. Niet veel later belt Johan gelukkig om te zeggen dat probleem alweer verholpen is en dat hij naar huis komt.
’s Avonds eten we een frietje.
Zaterdag
Nog even en alle bomen zijn weer kaal…
Vanavond eten we gebakken varkenshaas in Parmaham met zelfgemaakte champignonroomsaus, aardappelbolletjes uit de frituur en salade. Feestmaal! En o zo makkelijk om te maken.
Ella-Marie mag vanavond later opblijven en met z’n allen kijken we de Disneyfilm Alladin. Was alweer een eeuwigheid dat Johan en ik die zagen maar het blijft een mooie film.
Zondag
’s Ochtends om tien uur staan we weer met Nacho op de hondenclub voor puppycursus.
’s Middags bak ik een cheesecake (recept volgt) en wordt er gepuzzeld. Johan maakt ’s avonds een heerlijke kipsalon (dit recept).
Dat was onze week weer! Aankomende vrijdag komt het nieuwe Kijkje in de Keuken online. Ella-Marie en ik vertrekken vrijdag voor een persevenement naar Disneyland Parijs (hoe vet!) en komen zondag weer terug. (Wel sneu voor Johan want hij blijft thuis en is vrijdag ook nog eens jarig! Haha, maar hij vermaakt zich wel hoor, een weekendje zonder vrouwen. ;)) Daarom heb ik ervoor gekozen om het kijkje in de keuken deze week in te korten en naderhand een apart blogartikel te schrijven over ons Disneyland avontuur. Wellicht dat ik ook nog een leuk Disney-recept met je deel. Verder kun je onze Disneyland avonturen vrijdag, zaterdag en zondag ook volgen in onze Stories op Instagram! Wordt vervolgd dus…
Voor nu wens ik je weer een leuke en vooral smakelijke week toe!
Deel je reactie