Een kijkje in de keuken week 45-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken van week 45.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is weer een gewone dinsdag als altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis. Ik heb geen kookdag vandaag dus zit het grootste deel van de dag op kantoor te werken. Tussendoor doe ik de was en wat andere huishoudelijke klusjes. ’s Avonds maak ik pasta met spekjes, broccoli en kaassaus voor het avondeten. Een favoriet hier in huize Verweij. Het recept lijkt hierop hoewel ik hem altijd weer anders maak. Dit keer dus zonder kip en bacon maar met spekjes.

Woensdag

Vandaag weer hetzelfde verhaal als gisteren. Johan en Ella zijn de deur uit en ik werk grotendeels thuis op kantoor. ’s Avonds maak ik tomatenrisotto met aubergine, cherrytomaten uit blik en burrata voor het avondeten. Zo lekker!

Donderdag

Ella heeft vandaag een vrije dag vanwege Leste Mert en is vandaag mijn proefpersoon. Ik heb namelijk een kookdag. Er staat een klassiek 4-gangen kerstdiner op de planning. Ik begon pas na de middag met koken en moest bij de laatste recepten de flitslamp erbij pakken omdat het buiten al donker werd. Frustatie alom want ik ben daar totaal onervaren mee. De garnalencocktail was het eerste gerecht dat ik maakte en toen had ik nog genoeg daglicht maar daarna… Morgen komt het tweede gerecht online en zul je zien wat ik ervan gebakken heb. Komende tijd ga ik me maar eens verdiepen in fotografie met kunstlicht. PS Mijn proefpersoon keurde alle gerechten goed!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en Ella heeft een thuisleerdag. Ik heb een shopdag met een vriendinnetje en ben om kwart voor negen al de deur uit. Rond half zeven ’s avonds ben ik weer thuis. Johan heeft het eten al voorbereid en schuift een bakblik met aardappel, pastinaak en spruitjes in de oven. Erbij nog wat kip die over is van de kookdag gisteren. Het was heerlijk. Ik ging ’s avonds al vroeg onder de wol, had geen benen meer over. Johan en Ella keken samen een filmpje.

Zaterdag

Het eerste dat ik ’s ochtends doe als ik beneden kom is in de keuken bij de nieuwe stoelen kijken. Die waren gisteren geleverd maar omdat het donker was toen ik thuiskwam was ik benieuwd hoe ze er bij daglicht uitzien. We wilden eerst een donkere kleur nemen maar zijn uiteindelijk toch voor een lichte kleur gegaan. Heel blij mee en ze zitten heerlijk. Ook blij met de nieuwe barkrukken die dezelfde stijl en kleur hebben als de stoelen. Nu is het nog wachten op de tafel en het dressoir. Hopelijk komen die ook snel binnen. Na het ontbijt vertrekt Ella voor een voetbalwedstrijd en gaan Johan en ik aan de klus. Ik had gisteren wat kerstspulletjes gekocht die ik een plekje in huis wil geven en ook maak ik een winterkrans met taxus en hulst uit de tuin. Een voorzichtig kerstbegin in dit huis is weer gemaakt! ’s Avonds eten we zelfgemaakte shoarma van fijngesneden magere varkensfiletlapjes (die ik kruid met deze kipkruiden), met pitabrood, sla en frietjes uit de airfryer. En natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Een echt zaterdagavondgerecht als je het mij vraagt.

Zondag

Terwijl ik op kantoor het artikel ‘7x de lekkerste chocoladetruffel‘ schrijf en publiceer, maakt Johan het ontbijt. De rest van de dag rommelen we wat aan. Johan gaat de tuin in en ik maak alvast het avondeten: stoofvlees uit de slowcooker. Daarvoor braad ik gesneden riblappen aan in de koekenpan en doe die in de slowcooker. Daarna een pot runderfond, flesje donker bier en 2 el appel-perenstroop verwarmen in koekenpan en bij het vlees in de slowcooker. Uitgelekte zilveruitjes, wat tijm en laurierblaadjes erbij en twee sneetjes wit casinobrood besmeerd met mosterd bovenop het vlees leggen. Dan zo’n 5 uurtjes op slow laten garen in de slome, of tot het vlees boterzacht is. Vlak voor serveren bind ik de saus met een maizenapapje. Erbij eten we ’s avonds aardappelpuree, gekookte sperziebonen (uit de vriezer) en stoofpeertjes. Voor de stoofpeertjes had ik zo’n potje rode suiker gekocht die ik zag liggen in de winkel maar daar worden de peren nou niet bepaald rood van. Volgende keer maar weer gewoon op mijn eigen manier maken. We hadden een klein hapje vooraf met een geroosterd broodhartje besmeerd met appel-perenstroop belegd met brie en walnoot en als toetje crème brûlée.

Maandag

Ik heb het rijk weer voor mezelf alleen. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk grotendeels weer thuis op kantoor. Tussendoor worden er veel wasjes gedraaid en gaat de stofzuiger door het huis. ’s Avonds hoef ik niet te koken want er zijn kliekjes!

Een kijkje in de keuken week 45-2022

Totaal niet presenteerbaar maar nog steeds lekker!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde