Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 45 2024
Een kijkje in de keuken week 45 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Het is een gewone werk en schooldag vandaag. Johan en Ella zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Ik maak weinig foto’s alleen van het avondeten ’s avonds. Ik had nasi over van gisteren en erbij bak ik mini loempia’s en een gebakken ei (met kaas voor mij). Ik wikkel voor mezelf ook een paar augurken in ham. Johan en Ella houden daar niet van maar ik vind het heerlijk bij de nasi. Wat pindasaus erbij en gefrituurde uitjes en smullen maar.
Woensdag
Ik krijg foodpost thuisgestuurd van Blue Band: plantaardige kookroom en slagroom. Ik weet niet of ik dit zelf zo snel zou kopen maar de slagroom verwerkte ik in pompoensoep (zie vrijdag in de kijkje) en die was echt heerlijk. Dus een prima alternatief voor gewone slagroom. Ik zie trouwens dat ze vandaag in de aanbieding (50% korting) zijn bij de AH.
’s Middags maakte ik een pan met bolognesesaus (dit recept die ik binnenkort opnieuw ga delen met een nieuwe foto) en liet die lekker lang (ruim 3 uur) pruttelen. Het gehakt is dan superzacht en de saus rijk en vol van smaak. Een wereld met verschil als je de saus maar een kwartiertje laat pruttelen. ’s Avonds kookte ik er fusilli pasta bij en serveerde de pasta bolognese met een salade. Smullen!
Donderdag
Mijn moeder (die vandaag jarig is!) had de kaas-ui-bladerdeegbroodjes van KL gemaakt en stuurde me een foto door van het resultaat. Ze vond ze superlekker! Ik werkte in de ochtend op kantoor en ging ’s middags de keuken in. Ik kookte spaghetti en maakte een nieuwe spaghetti bolognese foto voor KL (was hard nodig haha!) en daarna maakte ik met de overige bolognesesaus en vers gemaakte bechamelsaus (dit recept) een schaaltje lasagne voor het avondeten. ’s Avonds maakt Johan er een lekker salade met dressing bij.
Ik kreeg ook nog twee zakjes granola binnen van OOT Granola die in samenwerking met Yvette van Boven de limited edition apple pie hebben ontwikkeld. Klinkt heerlijk maar ik heb hem nog niet geproefd.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag dus rommelen we samen gezellig aan. Johan was vooral druk met een waterleiding buiten die is verzakt en verstopt zat en ik werkte op kantoor en ik stond ’s middags in de keuken. Ik maakte alvast pompoensoep voor het avondeten (dit recept alleen met een bio pompoen en zonder de steranijs en met een snufje kaneelpoeder ipv kaneelstokje) en een gekarameliseerde sjalotten quiche die ik ook op de foto zette om het recept binnenkort op KL te delen. ’s Avonds hoefde ik alles alleen weer even op te warmen.
Zaterdag
We rommelen lekker thuis vandaag en eind van de middag rijden we naar mijn ouders om de verjaardag van mijn moeder te vieren. De openbaard brandde al lekker toen we aankwamen. Mijn broer verzorgde het diner en maakte verschillende planken met lekkernijen. Zo mooi gedaan! Na het eten gingen Ella-Marie en ik even een rondje door het dorp wandelen met Nacho. Het was een heerlijke, heldere avond. Toen we weer terugkwamen konden we aanschuiven voor het dessert, ook gemaakt door broerlief. Bijna te mooi om op te eten! Bijna.
Zondag
Er werd uitgeslapen, ontbeten, gewandeld, een rondje door het tuincentrum gemaakt en F1 gekeken met een bord zelfgebakken frietjes en een snackje op schoot. Het was een zalige zondag!
Maandag
En weer een nieuwe week! Ella-Marie heeft deze week toetsweek en hoef vandaag pas om elf uur op school te zijn voor een Engelse leestoets. We ontbijten samen en als ze op de fiets zit kruip ik achter de computer om wat te werken.
’s Middags maak ik spruitjesstamppot met gebakken speklapjes (ik maakte hier een reels en deelde die op IG). Als ik daarmee klaar ben gaan de tiener en ik een wandeling maken met Nacho. Het was heerlijk weer!
om 15:58
Ook nog een culinaire broer, dat zag er ook fantastisch uit . Het wordt weer smikkelen deze week.
om 11:31
Het kookgen is idd consequent doorgegeven Wilma. 😉