Een kijkje in de keuken week 47
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
We zijn uitgenodigd bij Jamie’s Italian om alvast een voorproefje te nemen van hun kerstmenu. Jamie’s Italian zit in de Markthal in Rotterdam en in Den Haag. Wij gaan naar de Markthal.
We worden begeleidt naar een tafel in de hoek waar we heerlijk neerploffen op een grote, ronde zitbank. Ella-Marie krijgt meteen een kleurplaat met stiften en een viewmaster waarop ze het kindermenu kan bekijken. Hoe leuk is dat! Ondanks dat het maandagavond is is het gezellig druk in het restaurant. We beginnen met een glas prosecco en delen als voorgerecht de beroemde antipasti plank met Toscaanse venkelsalami, mortadella di Bologna, salami piccante, basilicum met buffelmozzarella, krokante carta di musica (flinterdun brood) belegd met pecorino, olijven, pickles, gegrilde en gemarineerde groenten, huisgemaakte foccacia en geroosterde brioche belegd met kippenleverpaté en vijgenchutney. Eigenlijk is dit gewoon een feestplank! Wat heerlijk!
Als hoofdgerecht neemt Johan de truffelsteak (gegrilde featherblade steak ((botermals)), geserveerd met truffelboter, gegrilde portobello en Chianti rode wijnsaus), ik neem de paddenstoelenravioli (ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood en fontal kaas met wilde paddenstoelensaus, geschaafde zwarte truffel, tijm, gremolata en vegetarische parmezaan) en Ella-Marie kiest het broodje hamburger met zoete aardappelfriet van het kindermenu.
Als dessert neem ik de witte chocolade cheesecake met clementine curd, gestampte amarettikoekjes, granaatappel en munt (waanzinnig lekker!), Johan neem de klassieke tiramisù en Ella-Marie krijgt een heerlijke ijscoupe met chocoladesaus en hazelnoten.
We sluiten ons diner af met een kop koffie. Review? We hebben een hele gezellige avond gehad met heerlijk eten in een gezellige ambiance! Ook Ella-Marie vond het geweldig. Kortom, wat ons betreft een dikke aanrader!
Dinsdag
Ella-Marie heeft een studievrije vandaag. We gaan samen naar de film Dikkertje Dap in de Pathé in Arnhem. We zitten in totaal maar met vier mensen in de zaal! Ik vond het een leuke film trouwens. El vond hem een beetje saai.
Voor het avondeten trek ik de koelkast open en kijk wat erin ligt. Uiteindelijk maak ik een omelet uit de oven waarin ik allerlei kliekjes verwerk zoals gekookte aardappels, paprika, doperwten en scholfilet. Een prima dinsdagavonddiner.
Woensdag
Dit boekje ‘999 vragen aan jezelf’ krijg ik van mijn mediabureau Semilo thuisgestuurd als verjaardagscadeau! Het zijn vragen over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, enz. enz. Als je eenmaal alles hebt ingevuld heb je een bijzonder nalatenschap om te geven aan je kinderen, kleinkinderen, of geef aan iemand waarvan je vindt dat die jou beter zou moet leren kennen. Echt een leuk en origineel cadeau!
Johan maakt ’s avonds zijn beroemde pastasalade als avondeten. Hier kan ik me dus echt ziek aan eten, zo lekker vind ik het! Dit recept is de basis, maar Johan zijn pastasalade smaakt nooit hetzelfde. Hij mikt er gewoon alles in wat hij vindt in de koelkast. In dit geval zijn dat cherrytomaten, komkommer, olijven, hardgekookt ei, paprika, gedroogde, harde worst en sjalot. De macaronisalade wordt smeuïg gemaakt met mayonaise, soms een druppel maggie, zout en peper, sushiazijn of augurkennat en soms ook wat ketchup. Een toefje rucola maakt het af. 🙂
Donderdag
Ik krijg deze foodpost thuisbezorgd van Oot Granola. Check mijn Instagram voor meer info.
En nu ga ik je een geheimpje verklappen…
Al een tijdje ben ik achter de schermen in gesprek met uitgeverij Forte Culinair om een kookboek te maken… En nu kan ik je ein-de-lijk verklappen dat dat kookboek er gaat komen! Verwachting is dat hij volgend jaar oktober in de boekhandels ligt!
Een KeukenLiefde kookboek! Hoe gaaf is dat!
Het wordt een kookboek vol met heerlijke, makkelijk te maken hoofdgerechten voor elke dag. Want daar kun je naar mijn mening nooit genoeg (écht lekkere!) recepten van hebben!
Na diverse afspraken bij Forte Culinair in Baarn komt de uitgever vandaag naar mij toe, met het contract om te tekenen! En dat is dus gebeurd. Volgend jaar juni moet alle copy en fotografie (ik ga zelf de foto’s maken, dus het boek krijgt echt de KeukenLiefde look and feel) voor het boek door mij ingeleverd zijn bij de uitgever, dus het komende half jaar ga ik me niet vervelen. 😉 Ik ga jou gewoon lekker meenemen in het hele boekproces door regelmatig sneak peeks van recepten te delen in dit Kijkje in de keuken. Mis het niet!
Johan en ik proosten ’s avonds op het boekcontract met een glas bubbels voor de openhaard en een bord dampende lasagne. Deze lasagne maakte ik trouwens zonder vlees, maar met lekker veel groente zoals courgette, aubergine en shiitake en een romige bechamelsaus met kaas. Volgens Johan is het de lekkerste lasagne die ik ooit gemaakt heb! Ik ben het met hem eens en daarom heb ik besloten dat het recept in mijn kookboek moet komen. Sneak peek #1! 🙂
Ella-Marie was tijdens mijn gesprek met de uitgever bij mijn ouders en mocht daar haar schoen zetten. Deze foto stuurt mijn moeder door en roept oude herinneringen bij me op. Nostalgie!
Vrijdag
Ik maak dit kerstrecept dat ik binnenkort met je ga delen: hert wellington met wildsaus! Ook maak ik gravad lax (gemarineerde, rauwe zalm) en leg die in de koelkast om een nacht te marineren.
’s Avonds eten we kliekjes. De beste kliekjes ooit! Dat lijkt me duidelijk.
Zaterdag
Terwijl Johan, zijn moeder en Ella-Marie de stad ingaan om naar de sinterklaasintocht te kijken…
… ga ik nog even verder met het koken van kerstrecepten. Ik maak moelleux (chocolade lava cakejes) en fotografeer het eindresultaat van de gravad lax. De gravad lax, hert wellington en moelleux vormen samen trouwens een heerlijk driegangenkerstmenu. Mocht je dus nog op zoek zijn: stop met zoeken en houd KeukenLiefde in de gaten voor de recepten!
’s Avonds eten we gebakken biefstuk met zoete aardappelfriet en salade.
Zondag
Al weken heeft Ella-Marie hiernaar uitgekeken: het Zapp sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht! Vandaag is het zover!
Het was echt superleuk! Er worden vandaag tevens tv-opnamen gemaakt dus wie weet zie je ons binnenkort op tv voorbijkomen. 😉
(Over tv gesproken, heb je mij al gespot in de Kenwood-reclamecommercial op onder andere Comedy Central en MTV? In deze commercial zie je korte fragmenten van deze appelkruimelvlaai die ik maakte met behulp van de Kenwood Chef Titanium. Heb jij hem al gemaakt? Doen hoor, hij is superlekker!)
’s Avonds eten we het ultieme broodje hamburger. Helaas zonder augurk, want die was op.
Dat was het weer voor deze week!
Ga je ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
om 07:55
Superleuk dat je een boek gaat maken!
Heel veel succes, kan niet wachten!
om 09:15
Dankjewel Rianne! 🙂
om 20:58
Gefeliciteerd met je deal! Ik ben benieuwd! Blijf vooral jezelf en recepten+fotografie doen als je nu doet. Ik vind deze foto’s en recepten heel toegankelijk en realistisch hoe alles eruit ziet. 1 koper heb je dan al! Succes ?
om 09:14
Dankjewel Marloes! 🙂
om 12:43
proficiat met je boek die eraan komt!
mooie bekroning van al je werk
om 09:12
Dankjewel Annelies! 🙂