Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 47-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Dinsdag
Ontbijten met taart, dat doe ik graag. Dit was een taartje van de supermarkt die nog over was na Johan zijn verjaardag. Ging er prima in. ?
Johan is vrij vandaag want er worden leibomen thuisbezorgd die geplant moeten worden.
Terwijl Johan buiten aan het rommelen is, zit ik een dagje op kantoor.
’s Avonds eten we gebakken vis met frietjes en salade.
Woensdag
Ik sta in de keuken om carrot cake te maken (dit recept, onze favoriet!). Morgen word ik veertig (?) en daar hoort natuurlijk een taartje bij.
Een foto in de tuin aan het eind van de middag. Die kleuren!
’s Avonds eten we kliekjes en dat is fijn!
Tentje bouwen in de eetkamer voor de online-bijeenkomst van de scouting. Vanwege corona zijn de bijeenkomsten voorlopig online en voor een van de opdrachten moest er een tent worden gebouwd. Creatief omgaan met de opgelegde maatregelen en er het beste van maken. Dat doet de scouting goed!
Donderdag
Hieperdepiep hoera, deze ouwe taart wordt vandaag veertig jaar! ’s Ochtends word ik door Johan en Ella-Marie verwend met een mooie knutsel en een lekker luchtje. Gucci rush is al meer dan vijftien jaar mijn favoriet!
Eind van de ochtend komen mijn ouders gezellig een bakkie doen en een stukje taart te proeven. Bij de landwinkel hadden ze een lekker pakket laten samenstellen voor mij en Johan want die werd vorige week zevenendertig! Vandaar het boekje ‘Koken voor snotneuzen Kerels’. ?
’s Avonds maken de twee oudjes lekkere kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten. Dit recept. Een echte familiefavoriet!
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en haalt de kerstboom van zolder. Sinterklaas en de Kerstman moeten in huize Verweij dit jaar samen door een deur. Kan prima! Terwijl Johan de boom in elkaar zet en wat andere klusje doet in huis, zit ik op kantoor te werken. Binnenkort krijgen we ook een leuke selectie tuinboeken in de webshop. Het eerste boek ‘Planten combineren’ staat al in de webshop, de rest volgt binnenkort.
Er komt ook leuke foodpost binnen. Een pakket van het nieuwe merk MEZEAST met shawarma kruiden, kofta mix, falafel mix, harissa, en tahini- en granaatappelsaus. Er zaten ook leuke placemats en prachtige borden bij. Binnenkort maar eens wat lekker mee maken, ben heel benieuwd naar de smaken. Je vindt deze producten in de AH.
Ook krijgen we een pakketje met drie flesjes BATU Kombucha: een biologische, dubbel gefermenteerde, ongefilterde en suikervrije kombucha. Gemaakt door de bierbrouwers van Gulpener. Ik moest heel erg wennen aan de smaak (zuur!) en denk niet dat ik het snel zelf in de winkel zal kopen. Mijn vader die toevallig langskwam liet ik ook een flesje proeven en die kon het wel waarderen.
Om het weekend te vieren maakt Johan ’s avonds een borrelplankje als avondeten. Wat blokjes kaas en harde worst uit de landwinkel, zelfgemaakte eiersalade, stokbroodje met brie, walnoot en honing en bitterballen. Smullen!
Zaterdag
Zoals ik al zei gaan Sinterklaas en de Kerstman hier dit jaar samen door een deur. Terwijl op de achtergrond zachtjes een kerstdeuntje klinkt, staat de kleine chef in de keuken kruidnoten te draaien.
Eind van de middag lopen we even binnen bij het tuincentrum. Het was gelukkig heel rustig.
Als we thuiskomen doen we een rondje dorp met onze harige vriend.
It’s beginning to look a lot like Christmas! ♬
’s Avonds eten we zelfgemaakte kipkebab. We maken twee soorten kipkebab: gemarineerde kipfilet en fijngemalen en gekruide kipdijfilet die we eerst garen in een cakeblik en daarna in dunne plakjes snijden en krokant bakken in de koekenpan. Erbij eten we pitabrood, frietjes en een salade van ijsbergsla, wittekool en zoete witte ui. Wat komkommer en tomaat erbij en natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus!
Dit was zo lekker!
Zondag
Zondag bakdag. (Eigenlijk is elke dag hier bakdag.) De kleine chef staat weer in de keuken om een carrot cake te maken met de bakbox die we vorige week kregen thuisgestuurd van Boter & Bloem. Hoewel de bereiding op de kaart die erbij zat soms niet helemaal duidelijk was, zag het uiteindelijke resultaat er goed uit! De smaak vonden we tegenvallen. De cake is heel vast en een beetje taai. Wat ons betreft geen succes helaas.
Na al dat gebak is het tijd voor een frisse neus!
’s Avonds eten we lasagne met een salade. Dit recept maak ik altijd. Ik maakte een kleine schaal zodat ik morgen nog een schaal kan maken.
Maandag
Het weekend zit er weer op. Halverwege de ochtend sta ik weer in de keuken om een lekker recept te maken voor KL. Een januarirecept koken in kerstsfeer, zo gaan die dingen.
Eind van de middag maak ik een lekkere wandeling met Nacho over de dijk. Hier wilde ik de ondergaande zon vastleggen maar ik was drie seconden te laat!
’s Avonds eten we nog een keer lasagne! ?
om 18:17
Zou ik het recept mogen van die plaatcake, januari recept?
om 09:42
Hoi Ellen, het recept komt in januari online! 🙂 Ik kan hem nu nog niet delen helaas.
om 13:43
zou je kunnen vertellen hoe je precies de kipkebab maakt van gemalen kipdijfilet, hoe lang in de oven enzo?
om 09:52
Hoi Henny, hiervoor maal je 400 gram kipdijfilet fijn in de keukenmachine (op smaak brengen met kebabkruiden, snuf zout ((als deze al niet in de kebabkruiden zitten)) en eventueel een knoflookteentje), in ingevet cakeblik doen en bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden circa 25 tot 30 minuten tot hij gaar is. Dan laten afkoelen, in plakjes snijden en op hoog vuur krokant bakken.
om 12:00
Dank je wel! Gebruik je op deze hoeveelheid kipdijfilet een volle eetlepel van je eigen kebab kruidenmix?
om 10:01
Ik doe het altijd op gevoel Henny, maar ik schat net iets minder dan een volle eetlepel.
om 12:07
Nogmaals bedankt! We gaan het snel uitproberen!