Een kijkje in de keuken week 48 2024

Een kijkje in de keuken week 48 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Vandaag ben ik jarig en mag ik er weer een jaartje en een paar extra grijze haren bijtellen. 44 alweer. Oempfff. Gezegend en confronterend tegelijk. Van Ella-Marie krijg ik ’s ochtends haar cadeautjes. Een leesboek, kerstsokken en chocolade. Zij kent me als geen ander haha! Ik doe niks bijzonders vandaag want we waren al uit eten geweest voor de verjaardag van Johan afgelopen vrijdag en ook alvast voor mijn verjaardag. Het is heel slecht weer dus ik breng de tiener naar school en doe daarna meteen boodschappen. Daarna haal ik de tiener weer op en gaan we samen gezellig een broodje eten in het tussenuur dat ze heeft. Daarna zet ik haar weer af op school en scheur ik naar huis om het Kijkje in de keuken te schrijven en online te zetten. Ik heb hem net af als ik weer naar school moet om de tiener op te halen. Eind van de middag hebben we allebei een afspraak bij de tandarts voor controle en omdat mijn ouders in dezelfde straat wonen rijden we eerst daar even langs. De openhaard brandde al gezellig. Na de tandarts rijden we weer naar huis. ’s Avonds aten we een zelfgebakken frietje en snack en keken een filmpje.

Woensdag

Een winterse dag vandaag! Het is waterkoud en begint al vroeg met sneeuwen. Leuk als je thuis bent maar niet als je ergens naartoe moet zoals Ella-Marie en Johan. Ella was gelukkig al voor de sneeuw op school aangekomen. Johan stuurde een foto door van sneeuw onderweg en niet veel later zag ik thuis ook de sneeuw naar beneden dwarrelen. Het sneeuwde en sneeuwde en buiten werd het steeds witter. Ik ging er even voor zitten aan de keukentafel want zo vaak zien we sneeuw niet meer tegenwoordig. Kon ik meteen even de twee Delicious kerstedities doorlezen die ik opgestuurd had gekregen.

Daarna stroopte ik de mouwen op om een tweetal nieuwe recepten voor de website te maken: chicken tonight met perzik en speculaas stengels. De recepten ga ik binnenkort met je delen. Het fotograferen was trouwens best een uitdaging want het was behoorlijk donker in huis maar het is gelukt.

Donderdag

Vandaag is weer een normale werk- en schooldag voor iedereen. Johan en Ella zijn de deur uit en ik werk thuis. Ik zit voornamelijk op kantoor de hele dag om recepten uit te schrijven, foto’s bewerken, etc. etc.

Voor het avondeten maak ik ’s avonds tagliatelle met een simpele, verse tomatensaus met gerookte zalm. Was de lekkerste pasta ooit volgens Johan. 😉

De tomatensaus maak je zo: gesnipperd uitje, knoflook en 1/2 rood pepertje zachtfruiten in olijfolie, dan een stuk of 5 verse tomaten in blokjes gesneden en wat gescheurde basilicum erbij en zachtjes meebakken tot ze zacht zijn en je een lekkere saus hebt. Op smaak brengen met iets zuurs (scheutje citroensap, witte balsamicoazijn of witte wijn ((witte wijn eerst laten inkoken)), schepje suiker en zout en peper uit de molen. Als de tomatensaus lekker op smaak is een scheut room (kook of slagroom), wat fijngesneden gerookte zalm (tonijn uit blik kan ook) en kappertjes erdoor roeren. Tagliatelle erdoor husselen en serveren met geraspte parmezaan. Je kunt de zalm ook weglaten eventueel. Net zo lekker en goedkoop!

Vrijdag

Ik breng de tiener ’s ochtends naar school want het is weer heel slecht weer. Weer thuis ga ik aan de slag met het nieuwe weekmenu en zet het online. Daarna de tiener inclusief vriendinnetje weer ophalen en daarna de keuken in voor een nieuw recept. Ik maakte een Aziatische pasta met roerbakgroenten en biefstuk in zelfgemaakte teriyakisaus. Recept ga ik binnenkort delen.

Zaterdag

De voetbalwedstrijd van Ella wordt afgelast en dat komt niet heel erg slecht uit want de tiener heeft dringend nieuwe kleding nodig. Meestal bestel ik kleding online, maar ik was het retourneren even zat en had dringend behoefte aan een winkel! Terwijl Johan thuis blijft (shoppen is niet echt zijn ding) gaan de tiener en ik naar Den Bosch. Geen foto’s gemaakt want als je met een tiener gaat shoppen heb je je handen vol. 😉 Uiteindelijk reden we goed geslaagd weer huiswaarts.

Johan maakte ’s avonds een heerlijke maaltijd voor ons klaar met zalm en groene asperges van het ei, tomaten- en avocadosalade en zelfgemaakte aïoli. Was heerlijk!

Een kijkje in de keuken week 48 2024

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met z’n allen aan een gedekte tafel. Daarna bak ik alvast het stoofvlees (ik gebruikte ca. 900 g hacheevlees) aan in de koekenpan (bestrooien met zout en peper) en doe het in de slowcooker met een paar laurierblaadjes en 2 kruidnagels. In dezelfde koekenpan maak ik de saus* die daarna bij het vlees in de slowcooker gaat. Ik liet het stoofvlees de hele middag opstaan, in totaal zeker 6 uur, tot het heerlijk mals was. ’s Avonds gooide ik wat restjes groenten uit de koelkast op een bakblik** om erbij te eten en we frituurden er wat aardappelkroketjes bij.

*Saus: voeg wat fijngesneden uien of zilveruitjes toe aan het achtergebleven bakvet in de koekenpan en bak ze bruin. Voeg 2 el boter toe en laat smelten. Roer er 2 el bloem doorheen en bak 5 minuten op heel laag vuur mee om de bloem te garen. Dan langzaam en al roerend de inhoud van een pot vleesfond en een flesje Belgisch bier erdoor roeren en aan de kook brengen. Doorroeren tot je een gebonden saus hebt. Saus proeven en op smaak brengen met scheutje azijn, mosterd en suiker. Door het vlees in de slowcooker roeren (het vlees moet net onderstaan) en laten stoven. Vlak voor serveren bond ik de saus nog met een maizenapapje (1 el maizena met koud water) omdat ik hem iets te dun vond.

**Groenten van het bakblik: Ik sneed wat wortels, paprika, ui en witte kool in stukken en gooide die op het bakblik met wat hele spruiten. Omhusselen om olijfolie en zeezout uit de molen. Circa 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220 graden, of tot de groenten beetgaar zijn.

Terwijl het vlees stond te sudderen maakten Johan en ik nog een wandeling met Nacho en daarna maaide Johan het gras nog even.

Maandag

En zomaar ineens was het weekend voorbij en ging de wekker weer vroeg. Het is weer een gewone werk- en schooldag voor iedereen. Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn nog kliekjes. De mooiste foto in dit Kijkje heb ik voor het laatst bewaard. Kijk, zo doen wij dat: stapelen en volscheppen, er kan altijd meer bij. Er was zelfs ruimte voor groente. Eet smakelijk. 😆

Een kijkje in de keuken week 48 2024

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde