Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 49-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Dinsdag
Ik begin de week weer met een kookdag en maak onder andere Mexicaanse wraps en een lekker toetje. Beide recepten komen in januari/februari online, dus nog even geduld… 🙂
Woensdag
Ook vandaag maak ik nog wat recepten voor de website, onder andere een kipcocktail en verschrikkelijk lekkere pasta met roomsaus en zalm! Kijk je al uit naar januari? 😉
Ella-Marie had ’s avonds weer een online scoutingbijeenkomst en daarvoor moest ze verschillende opdrachten uitvoeren in insturen. Normaal pakt ze namelijk niet uit zichzelf de vaatwasser met een glimlach uit…. Haha!
Donderdag
Vanavond staat er weer eens een Hollands agv’tje op het menu: kip cordon bleu met geroosterde aardappels uit de oven en spruitjes met spekjes en pecannoten. We eten het niet zo vaak, maar kunnen hier wel echt van genieten.
Vrijdag
Foodpost! Van Boers&Boers krijg ik een koeltas gevuld met een beef wellington pakket, (eikenhout)gerookte zalm van de Shetland Islands en vier (prijswinnende) Engelse kazen. Wat een verwennerij! ? Grappig is dat ik vorig jaar voor de kerst de beef wellington wilde bestellen op hun website, maar die was toen al uitverkocht. Nu kan ik hem dus alsnog proeven! Boers&Boers (twee broers) staan bekend om hun luxe (kerst)producten die ze rechtstreeks inkopen in Engeland zoals gevulde (en ontbeende) Copas kalkoen en kip, hammen, beef wellington maar ook wild, desserts en kazen. Het beef wellington pakket bestaat uit een grote chateaubriand, rol vers bladerdeeg, vulling met o.a. kipgehakt en kastanjechampignons, gedroogde Lomo ham en een vleesthermometer.
Ook ontvang ik een leuk (ontbijt)pakketje van Zonnatura met hun nieuwe havermout.
Johan maakt voor het avondeten een broodje visstick met zelfgemaakte remouladesaus. Voor bij de frietjes maakte Johan samuraisaus: een pittig sausje gemaakt van mayonaise en sambal. Deze saus had Johan ontdekt bij de Mac in België (cheeseburger met samuraisaus). Inderdaad erg lekker!
Zaterdag
Johan maakt afbakcroissantjes met roerei voor het ontbijt! ? We hadden het koud dus de openhaard ging al vroeg aan.
’s Avonds is eindelijk het feest waar Ella-Marie al weken naaruit heeft gekeken: pakjesavond! We vieren het ’s avonds bij mijn schoonzusje, zwager en neefje thuis, uiteraard volgens de geldende maatregelen.
Zondag
’s Middags maak ik op IG stories de prijswinnaar bekend van de winactie waarbij je een kerstpakket van Coop Supermarkten kon winnen. Gefeliciteerd Marion!
Eind van de middag maakt Johan een lekker borrelhapje klaar van getoaste croissant, belegd met de gerookte zalm (uit het pakket dat we eerder kregen), kappertjes, rode ui en honing-mosterddressing. Smullen!
Daarna maak ik de beef wellington van Boers&Boers. Hiervoor moet ik de chateaubriand eerst rondom aanbraden en even laten rusten in de koelkast. Dan het bladerdeeg uitrollen, beleggen met de ham en de vulling (kant-en-klaar in spuitzak), het vlees erop leggen, dichtvouwen, bestrijken met ei, thermometer in het midden steken en de oven in. Echt heel makkelijk. Als de thermometer 42 graden aangeeft (bij mij duurde dit ca. 40 minuten) haal je het vlees uit de oven en laat je de wellington rusten op het aanrecht, waarbij de thermometer verder oploopt tot 54 graden. Dan is hij klaar om aan te snijden en te serveren! Ik maakte er geroosterde krieltjes bij en kookte een groentemix van broccoli, bloemkool en wortel.
Het vlees was mooi medium gegaard en mals, het bladerdeeg lekker bros en een heerlijke vulling! O jongens en meisjes, wat was dit genieten!
Maandag
Johan is vrij vandaag en zit ’s ochtends bij mij op kantoor. Ik lunch met een tosti, Johan met opgewarmde kliekjes.
’s Middags hebben Johan en ik een afspraak bij een bedrijf dat kunststof kozijnen maakt. We hebben inmiddels een aannemer gevonden en opdracht gegeven voor de verbouwing van de deel en de eerstvolgende stap is nu kozijnen uitzoeken en bestellen.
Johan en ik neigen naar kunststof kozijnen omdat ze onderhoudsarm zijn en een goede isolatiewaarde hebben. Tegenwoordig zijn er hele mooie folies met houtnerf die op de kozijnen geplakt kunnen worden, waardoor ze steeds meer op houten kozijnen lijken. Maar je ziet het verschil natuurlijk wel, zeker van dichtbij. We wilden eigenlijk triple glas, maar dat is dus niet zo mooi met kunstof omdat de wienersprossen tussen het glas dan erg opvallen (we willen ramen met vakverdeling). Pffff…. lastig! En dan die verschrikkelijk lelijke scharnieren van kunsstof deuren! Waarom! Zijn jullie team hout of kunststof? Let me know! Ik ben benieuwd? 🙂
’s Avonds eten we van alles wat er nog in huis. Ella-Marie eet een broodje visstick met remouladesaus, Johan eet een diepvriespizza en ik maak een pizza van een bolletje pizzadeeg dat ik uit de vriezer had gehaald.
om 11:51
Ik zou toch echt voor kunststof gaan.
En zulke lelijke scharnieren heb ik trouwens nog nooit gezien hoor.
Er zijn echt wel mooie deuren met gewone scharnieren.
Misschien bij een ander bedrijf kijken.
om 20:56
Hout! Kunststof blijf ik toch altijd jammer vinden, t is het net niet.
om 09:27
Eens, maar toch een lastige keuze. Dat schilderen is ook geen pretje! 😉
om 18:32
Hou! Zeker in jullie huis. Niks nep eraan, inclusief bewoners ?
om 18:32
HouT dus?
om 09:26
Haha, bedankt! 🙂
om 13:38
Zonde van jullie mooie huis om kunststof te nemen