Een kijkje in de keuken week 49 2024

Een kijkje in de keuken week 49 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Eind van de middag liep ik door de Jumbo om een boodschapje te halen voor het avondeten. De tiener was ziek thuisgekomen uit school en had heel veel zin in sushi. Normaal maak ik dat zelf maar daar had ik nu geen tijd voor en bij de Jumbo hadden ze hele mooie sushi liggen. Ik stuurde een foto naar haar met de vraag welke ze wilde, maar wist het eigenlijk al: de sushi met krokante garnaal (ebi) is haar favoriet. Wel duur zo’n bakje, maar vooruit, voor deze ene keer.

Voor Johan en mij haalde ik een broccoli, de rest had ik in huis. Ik maakte een lekkere pasta voor ons met spekjes, broccoli en kaassaus. Pasta is toch wel mijn favoriete gerecht om te maken als ik geen idee heb wat ik wil eten. Altijd lekker en binnen 15 minuten op tafel. Mijn moeder stuurde foto’s door van haar avondeten en ik moet zeggen, dat leek me ook wel erg lekker! Ze maakte krieltjes uit de oven, met bietjes en gebakken speklapjes.

Woensdag

Vandaag staat er een kookdag voor mij op de planning en ga ik aan de slag met kerstrecepten. Ik maakte o.a. een salade met zalm, crème brûlée met witte chocolade en kipfilethaasjes met spek en rodewijnsaus. Hele snelle en simpele recepten en superlekker! De recepten ga ik snel met je delen. De crème brûlée zet ik na het afkoelen in de koelkast en zet ik morgen op de foto. Het heerlijke aan kookdagen is dat iedereen ’s avonds kan pakken waar ze zin in hebben en ik niet meer hoef te koken.

De Russel Hobbs Air & Grill multicooker is op kookdagen mijn allerbeste vriend. Hij hoeft niet voor te verwarmen en alles is klaar in een handomdraai. Geen reclame trouwens, maar gewoon een apparaat waar ik superveel plezier van heb. Het meest gebruik ik de voorgeprogrammeerde ovenstand (20 minuten op 215 graden) waarmee je bijna alles kunt bereiden. Het hoofdgerecht van vandaag maakte ik er ook in; zowel de spruitjes, aardappelkroketjes en kiphaasjes met spek (die laatste voegde ik 5 minuten later toe) kwamen er perfect uit. En ook de crème brûlées maakte ik erin. Gaat gewoon veel sneller dan in de oven.

Donderdag

Helaas kon ik ook vandaag de crème brûlée niet op de foto zetten want allebei de branders die ik had waren leeg. Kak. Echt iets voor mij om dat niet van tevoren te checken. Op bol.com was de goedkoopste brander die ik kon vinden 18 euro! Op de site van de Action zag ik dat ze branders verkopen van minder dan 2 euro! En dus reed ik eind van de middag twee dorpen verder om twee stuks te halen. Branden zullen die krengen! 😇 Ik haalde ook meteen maar weer wat boodschapjes in huis. Ik moet eigenlijk weer gaan werken met een eetplanning en proberen één keer in de week boodschappen te doen maar de laatste tijd lukt me dat niet met als resultaat dat ik bijna elke dag naar de winkel moet omdat er weer iets op is. Vreselijk!

’s Avonds maakte ik een lekkere ovenpasta waarvoor je alles ongekookt, ook de pasta, in de ovenschaal gooit. Makkelijker dan dit wordt koken niet hoor! Het is al een heel oud recept van KeukenLiefde en zo verschrikkelijk lekker! Het enige nadeel (als je dat zo kunt noemen) is dat je er een zakje sausmix voor nodig hebt. Kaassaus, ham- en kaassaus, roomsaus, champignonsaus; welk zakje je gebruikt hangt af van de variant die je wilt maken. Als je maar zo’n zakje sausmix gebruikt die je moet aanmaken met 250 ml water. Ik voeg dan ook 200 ml room toe, ongekookte pasta, verse groenten en geraspte kaas. De pasta en groenten garen perfect in de oven en het vocht dikt in tot een heerlijke roomsaus. Bekijk hier het recept. Ik maak hem natuurlijk het liefst zonder zakje en heb daar ook al diverse keren mee geëxperimenteerd maar het resultaat is toch nooit zo lekker als dit recept. Maar ik geeft niet op, ik ga het binnenkort weer proberen.

Verder kreeg ik supertoffe post thuisbezorgd van BK. Een soort adventskalender met drie dozen die ik op verschillende dagen richting de kerst mag openmaken. De eerste doos mag ik morgen 4 december openmaken. Ben heel benieuwd wat erin zit! Ben jij ook benieuwd volg me dan op Instagram, daar deel ik het morgen in de stories.

Vrijdag

Eindelijk kon de crème brûlée in de fik en op de foto. Hij kraakte en smaakte! Daarna maakte ik nog een ander kerstrecept. Ondertussen had mijn moeder weer een nieuw recept uit ons kookboek ‘Makkelijke Wereldgerechten’ gemaakt: de Italiaanse lasagnette. En die viel goed in de smaak! Op het menu bij ons ’s avonds stonden gebakken piepers met sla en vissticks. Ook lekker.

Zaterdag

Ik ging vandaag weer vol goede moed aan de slag met het aanbrengen van de overige kerstversieringen in huis. Zo’n kerstboom is natuurlijk leuk maar er kan nog meer bij! Een schilderijtje hier, kerststukje daar, sokken aan de schouw, dan zijn we bijna klaar… Veel zin om te koken was er ’s avonds niet meer dus schoof ik nog een keer zo’n makkelijke ovenpasta in de oven. Alles ervoor had ik nog in huis. We aten er een salade bij.

Zondag

Het enige qua kerstversieringen dat ik nog wilde doen was een kerststukje maken voor op tafel met vers groen. In het tuincentrum zijn die dingen zo duur en ook niet altijd mijn smaak dus moest ik zelf maar eens aan de slag. Voorgaande jaren maakte mijn moeder altijd kerststukjes voor me maar die word ook een dagje ouder en dus de hoogste tijd dat ik het zelf leer. Gewapend met mijn tuinschaar ging ik op jacht naar kerstgroen. Ik snoeide takken taxus, steeneik, hulst en klimop. Een stuk steekschuim op de schaal en steken maar. Veel makkelijker en leuker dan ik dacht! Ik heb de smaak te pakken hoor. Ik had de schaal en versieringen van een kerststukje van vorig jaar bewaard en die gebruikte ik nu weer, inclusief de waxinelichthouders. De dennenappels had ik zelf, dus dit kerststukje kostte me precies nul euro! Trots stuurde ik een foto door naar mijn moeder die nog de tip gaf om de groene ballen te vervangen door rode. Daar heeft ze goed gezien dus ga ik nog even aanpassen. Meteen alweer een idee voor een volgend kerststukje. 🙂

Halverwege de middag kregen we visite en kwam er een borrelplankje op tafel. Was heel gezellig.

Maandag

Het is weer een normale werk- en schooldag voor iedereen. ’s Avonds eten we snelle noedels met gochujang saus, een eitje en wat mozzarella en daarna heeft Ella nog een voetbalwedstrijd die gelukkig thuis was. Johan en ik gingen even kijken en raakten de tel kwijt. Ze wonnen met 16-0! 🤪🙌🏻

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde