Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 5-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
De hagel komt vandaag met bakken uit de lucht vallen en het is waterkoud. Bah, niks aan.
Als Ella-Marie uit school komt drinken we warme chocolademelk met slagroom om onszelf op te vrolijken. Een stroopwafel erbij smaakt ook wel.
Voor KeukenLiefde had ik ’s middags een hartige taart met boerenkool, aardappel en rookworst gemaakt en die hoef ik ’s avonds alleen nog maar even opnieuw op te warmen in de oven voor ons avondeten.
Wij was megalekker! 🙂 Het recept ga ik natuurlijk met je delen, maar mocht je niet willen wachten, hier vind je ook een heerlijk recept voor boerenkoolquiche!
Woensdag
Vandaag maak ik weer een lekker receptje voor KeukenLiefde, namelijk een mac ’n cheese met broccoli. Of noem het een pasta gratin met broccoli en romige kaassaus.
Zo ziet hij eruit als ik hem op de foto zet voor KeukenLiefde…
En zo ziet hij eruit als hij voor de tweede keer is opgewarmd voor ons avondeten… Haha, wat een glamour hè, ons avondeten! De saus is veel minder smeuïg en de pasta is lekker doorgekookt, maar ach… het smaakt nog steeds!
Donderdag
En ook vandaag wordt er weer gekookt voor KL. Ik maak avocado toast (die ik na het maken van de foto’s eet als lunch) en paella met kip en garnalen.
De paella warmde ik ’s avonds wederom op als avondeten. Ik vergat overigens een foto te maken van het eindresultaat. Dat gebeurt ook weleens.
Vrijdag
Johan is vandaag vrij en dat is fijn! Terwijl ik de keuken induik om twee recepten te maken voor KL, doet Johan wat klusjes in huis en gaat hij lekker wandelen met Nacho.
Uiteraard komen ook deze recepten weer jouw kant op!
Als Ella-Marie ’s middags uit school is rijden we met z’n drieën even naar Zaltbommel om een paar kleine boodschapjes te halen.
Zaterdag
Naast Elzasser zuurkool en club sandwich had ik gisteren ook een Monchoutaart gemaakt voor Valentijnsdag. Na een nachtje opstijven in de koelkast kan ik hem vandaag versieren en op de foto zetten.
En daarna het leukste gedeelte… Proeven!
Aan het eind van de middag rijden we naar zwembad Octopus in Leusden om te kijken bij het afzwemmen van ons neefje Levi. Hij deed het supergoed en mocht het A-diploma mee naar huis nemen!
Eenmaal weer thuis trekken we allemaal ons huispak aan en maken we hapjes klaar. Vanavond is het movie night met hapjes erbij! We keken trouwens de film Lara Croft: Tomb Raider. Ella-Marie is namelijk dol op avonturenfilms, net zoals haar papa en mama. 🙂
Zondag
Puppytraining op zondagochtend is voorbij dus ik mag weer lekker uitslapen. Heeeeeerlijk! De rest van de dag houden we een lui dagje thuis. Helaas was KeukenLiefde zondagochtend heel slecht bereikbaar. Na contact met onze webhost komen we erachter dat KL uit zijn serverjasje is gegroeid. KeukenLiefde trekt maandelijks meer dan een half miljoen unieke bezoekers en de huidige server kon dat niet meer aan. We hebben besloten direct over te stappen naar een grotere server waarmee we voorlopig weer vooruit kunnen. We zijn supertrots dat maandelijks zoveel mensen onze website bezoeken! Daarom wil ik tegen alle smulpapen die onze website bezoeken zeggen:
Dankjewel!!! ?
Ella-Marie bakt ’s middags cupcakes en ’s avonds warmen we het laatste restje zuurkool op. Ella-Marie krijgt tomatensoep met stokbrood, want zuurkool is niet helemaal haar ding…
Maandag
Ik zit momenteel in een madeleinefase. Ze zijn gewoon zó lekker en makkelijk om te maken! Hier vind je het recept voor de heerlijke stracciatella madeleines die ik onlangs deelde. Ik wil binnenkort weer twee nieuwe madeleinerecepten met je delen op KL en vandaag maak ik alvast het beslag.
Madeleinebeslag moet minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je het gaat bakken, maar het mag ook een hele nacht (nog beter!) in de koelkast rusten.
Ik had gisteren een bak tjap tjoy uit de vriezer gehaald (recept kwam gisteren online, bekijk hem hier) voor het avondeten van vandaag. ’s Avonds hoef ik dus alleen de tjap tjoy op te warmen en er een beetje rijst bij te koken. Ik roosterde trouwens ook een paar cashewnoten om erbij te serveren. Smaakt hier heerlijk bij!
om 11:07
Waar kan ik het recept van de monchou taart vinden?! Hij ziet er zo lekker uit dat ik het zelfs wil gaan proberen
om 22:03
Hoi Michelle, dat recept staat nog niet online maar ga ik wel delen. Nog even geduld dus. In de basis is het dit recept dat ik al eerder deelde: https://www.keukenliefde.nl/monchoutaart-met-kersenvlaaivulling/
om 12:19
Die monchoutaart ziet er echt vreselijk lekker uit!!! Hmmm
om 14:09
Dankjewel Rianne, zo smaakte hij ook! ?
om 22:23
Hoe krijg je de monchou zo mooi stijf? Bij mij zakt ie na een nacht opstijven altijd alsnog helemaal in elkaar 🙁 deze ziet er echt fantastisch uit dus ben heel benieuwd!
om 09:57
Hoi Marie, het is belangrijk dat je de slagroom goed stijf klopt. Dan luchtig door het losgeklopte monchoumengsel spatelen en goed (het liefst een nacht) laten opstijven in de koelkast. Dan moet het lukken! 🙂
om 12:03
Wat is het verschil tussen madeleines en cupcakes? Lijken mij heerlijk maar dan moet ik eindelijk eens een keer zo een vorm aanschaffen.
om 14:10
Hoi Tanja, ten eerste de vorm natuurlijk maar het beslag is ook anders. Madeleines bevatten in verhouding meer boter en zijn wat vetter. Maar ook verfijnder qua smaak dan cupcakes. Zeker de moeite waard om een Madeleine bakvorm aan te schaffen. Ze zijn namelijk heel makkelijk om te maken en je kunt heerlijke variaties maken.