Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 5-2021
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Dinsdag
Er staan vandaag twee kookboekgerechten op de planning om te maken en daar ga ik eind van de ochtend mee aan de slag.
Woensdag
Ook vandaag staan er twee kookboekgerechten op de planning om te maken. Het eerste gerecht stond rond lunchtijd op de foto dus werd er geluncht met een kookboekgerecht.
’s Avonds toen Ella-Marie op bed lag installeerden Johan en ik ons op de bank met een klein borrelplankje en de Netflixserie: ‘The Stranger’. Goede serie!
Donderdag
Johan werkt vandaag buiten de deur en dus ben ik een dagje alleen met Ella. Tussen de bedrijven door lukt het me toch om een nieuw kookboekgerecht te maken en op de foto te zetten.
Vrijdag
Eind van de ochtend maak ik het laatste kookboekgerecht van deze week. Enig idee wat het is, haha? 😉 Je snapt dat deze echt niet mag ontbreken in ons familiegerechten kookboek! Het recept vind je ook hier op KL, maar voor het kookboek paste ik de receptuur iets aan… Niet normaal zo lekker!
Wat ook niet normaal lekker was, was de lunch die Johan maakte. Omdat ik toch de hele fotografieopbouw nog had staan zette ik hem meteen op de foto zodat ik het recept op KL kan delen. Duurt nog even maar komt eraan!
Na de lunch maakte ik nog een nieuw recept voor de website maar dat was een complete mislukking. Ik had uienringen gepaneerd en gebakken in de Airfryer, maar ik vond het resultaat geen succes (zacht uitgedrukt!). Ik ben echter niet voor een gat te vangen en besloot de overige uienringen door een beslagje te halen en te frituren. Aaaahhhh, dat is het betere werk! Ik maakte er ook een lekker dipsausje bij. 🙂 Recept komt eraan!
Eind van de middag gingen we even lekker wandelen met Nacho en een frisse neus halen!
’s Avonds chillen we op de bank voor de ‘The Voice of Holland’. Jammer dat de blind auditions afgelopen zijn, ik vind de battles toch altijd minder leuk.
Zaterdag
Ik werk vandaag grotendeels op kantoor om de gemaakte recepten van afgelopen verder uit te werken en de foto’s uit te zoeken en te bewerken. Ella gaat de keuken in om een stroopwafelcake te bakken. Zo fijn dat ze dat tegenwoordig helemaal zelf kan! De cake was goed gelukt, alleen jammer dat er een sterke vanillepuddingsmaak aan het cakebeslag zit. Waarom?! Volgende keer toch maar weer gewoon het KL-recept gebruiken (ahum, zal binnenkort wel even nieuwe foto’s maken ?).
Daarna maakte Ella nog een lekkere smoothie. Nacho hield alles nauwlettend in de gaten. Als Ella-Marie klaar is ga ik de keuken nog even in om een KL-recept voor Pasen te maken.
’s Avonds eten we het ultieme broodje hamburger! Was lang geleden. 🙂
Zondag
We slaan het ontbijt over (genoeg reserves) en lunchen met dit lekkere broodje uit de oven.
’s Middags bracht ik deze taart naar mijn ouders die ik net daarvoor op de foto had gezet. (Helemaal niet goed voor ons om alle kook- en baksels zelf op te eten.) Deze taart ga ik voor Pasen met je delen op KL!
Maandag
Lunch 2.0
Verder is het weer een dag vol thuiswerken en -leren. Op maandag heb ik tegenwoordig een kantoordag waarop ik o.a. dit Kijkje uitwerk en voorbereidingen tref voor de kookdagen die komen gaan.
’s Avonds eten we lasagne, ik had de helft van de bolognesesaus en bechamelsaus die ik vrijdag maakte namelijk bewaard. Een lekkere salade erbij en klaar zijn we weer. Tip! Ik maak één keer per week een jampotje met saladedressing en bewaar die in de koelkast . Zo heb ik altijd zelfgemaakte dressing bij de hand. Voor de dressing vul ik een leeg jampotje met een flinke scheut zoetzuur augurkennat, een druppeltje witte balsamicoazijn, een kneepje honing en een lepeltje mosterd. Deksel erop en flink schudden. Dan dezelfde hoeveelheid extra vierge olijfolie erbij als er vloeistof in het potje zit en weer flink schudden. Even proeven of hij goed is en indien nodig wat zuurder of zoeter maken met azijn, augurkennat of honing. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. De ingrediënten voor de salade waren dit keer: zakje slamelange, komkommer, tomaat, rode ui, hardgekookt ei, olijven, feta, pijnboompitten en dille en peterselie.
PS In onze webshop vind je een prachtige, keramieken blauwe ovenschaal van het Italiaanse merk Lavandoux. Groot genoeg om een dampende lasagne of ovenschotel te maken voor 4 tot 6 personen! Let op: beperkte voorraad dus op=op!
Dat was het weer voor deze week!
Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo kun je makkelijk zoeken. :) Ken je de keukenliefdeshop al? Hier vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, dus kijk zelf maar even rond!
om 06:35
Hoi! Weer leuk om je weekoverzicht te lezen! Wij hebben ook altijd een jampot met dressing in de koelkast staan, we wisselen af : de ene keer is het een mayodressing (mét augurkennat!) en de andere keer een klassieke vinaigrette. Ook altijd een teentje knoflook erin, niet geraspt maar gewoon in twee stukjes zodat het net wat smaak afgeeft. Groet Nicolet
om 09:36
Goede tip Nicolet! Dat geeft veel smaak! 🙂
om 11:06
Ik geniet altijd erg van jullie “kijkje in de keuken” ?
om 09:41
Superleuk om te horen Marleen! 🙂