Een kijkje in de keuken week 5 2025

Een kijkje in de keuken week 5 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk en schooldag voor iedereen. Johan en ik zijn allebei weer beter en de tiener is gelukkig niet ziek geworden. Ik werk tot halverwege de middag thuis op kantoor en daarna ga ik de keuken in. Ik maak kip stroganoff met pasta voor het avondeten en maakte er ook een filmpje van die ik inmiddels met je gedeeld heb op IG. Het uitgeschreven recept staat inmiddels ook online en vind je hier. Het viel hier erg in de smaak! In plaats van pasta kun je er ook (gebakken) aardappels, aardappelkroketjes of aardappelpuree bij serveren.

M’n moeder stuurde nog een foto door een appelcake die ze had gebakken en het water liep me letterlijk in de mond! Ik ga binnenkort ook maar weer eens aan de slag met een zoet baksel. Heb er zin in!

Woensdag

Vanwege het slechte weer breng ik de tiener ’s ochtends met de auto naar school en op de terugweg haal ik gelijk een paar boodschappen voor het avondeten. Johan en ik hebben aan het eind van de middag een zakelijke afspraak voor KeukenLiefde en omdat ik daarna waarschijnlijk geen zin meer heb om te koken maak ik overdag alvast uiensoep.

Ik kreeg ook de borden en het bestek binnen die ik bij Zara Home had besteld. Ben helemaal verliefd op het motiefje! Ik kon niet kiezen tussen blauw of groen dus bestelde van elke kleur verschillende borden. Ook het bestek vind ik prachtig. Je gaat ze waarschijnlijk veel terugzien op KeukenLiefde.

Donderdag

Eind van de ochtend ga ik de keuken in om een lekker recept te maken: Turkse eieren. Het recept heb ik inmiddels met je gedeeld op KL en vind je hier. Zodra ze op de foto staan val ik aan! Ik had nog niks gegeten en moest mijn best doen om de foto’s niet af te raffelen. 😆

Daarna werk ik nog een paar uurtjes op kantoor en daarna ga ik aan de slag met het avondeten. Vorige week hebben we een (zomer)vakantie naar Griekenland geboekt en ik ben al helemaal in Griekse sferen! Op het menu vanavond staan dan ook Griekse ovenaardappeltjes, Griekse salade en gebakken kipschnitzel.

De aardappels maakte ik als volgt: verse krieltjes schoonmaken en halveren. In braadslee leggen met een bodempje kippenbouillon, olijfolie, kneepje citroensap, een paar geplette knoflooktenen en oregano. Halfuurtje in de oven op 200 graden, of tot de aardappels beetgaar zijn en de bouillon zo goed als verdampt is. Krieltjes pletten met vleeshamer, onderkant pan of iets anders en olijfolie (en eventueel wat zout) erover drizzlen en 15 – 20 minuten verder bakken in de oven op 220 graden tot ze goudbruin zijn.

Kalí órexi!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en gaat samen met zijn vader klussen. Het is de bedoeling dat de tiener voor de zomer een andere slaapkamer krijgt maar die kamer wordt nu gebruikt als berging. Al die spullen moeten we dus ergens kwijt en daarom moet er een vlizotrap komen zodat we de zolder op kunnen. Op vrijdag en zaterdag gaan de mannen samen aan de slag en wordt er een vlizotrap gemaakt, het oude plafond wordt eruit gehaald en daarna afgewerkt met gipsplaten. En zo zag ik na al die jaren dat we in dit huis wonen voor het eerst onze zolder. Het is een grote ruimte waar je kunt staan en waar we veel spullen kwijt kunnen. Zo fijn want dat misten we nu echt.

Volgende stap is het leggen van een vloer op de zolder en daarna kunnen de spullen naarboven. Dan kunnen we weer verder om de kamer voor de tiener en de overloop klaar te maken. Stap voor stap… 😊

Qua eten was ons weekend niet bijzonder want terwijl Johan met zijn vader aan het klussen was vermaakte ik me met het huishouden en schoonmaken.

Zondag

Vandaag rommelen we thuis een beetje aan en verder doen we niet zoveel. ’s Avonds maakte ik mihoen met kip. Die maak je zo: mihoen bereiden volgens omschrijving op het pak. Kipfilet even marineren in wat sojasaus, geraspte gember, uitgeperste knoflook en sesamolie. Dan gaar bakken in wokpan en op bord scheppen. In achtergebleven bakvet gesnipperde ui, knoflook en zak Chinese wokgroenten beetgaar roerbakken. Dan een verkruimelde kippenbouillontablet, theelepel kerriepoeder en theelepel sambal manis erbij en even meebakken tot bouillontablet is opgelost. Ik voegde ook nog 2 eieren toe (wat ruimte maken in de pan en roerei van maken, dan met de rest mengen). Uitgelekte mihoen erdoor husselen en kip erbij en mengen. Als je het te flauw vindt kun je nog een scheutje sojasaus of oestersaus toevoegen. Opscheppen en smullen.

Maandag

En zo is het weekend weer voorbijgevlogen en gaat iedereen weer aan het werk en naar school. Ik werk ’s ochtends en ’s middags thuis op kantoor. Tussendoor maakte ik alvast de bolognesesaus voor het avondeten zodat hij lekker lang kan pruttelen. Ik liet hem ongeveer 4 uurtjes zachtjes pruttelen tot het vlees en de groenten heel zacht waren en de saus super smaakvol. Ik gebruikte dit recept voor de bolognesesaus maar verving de passata door een blik tomaten. Komt niet zo nauw, het kan allebei. Als je maar tomatensaus gebruikt van goede kwaliteit en met zo min mogelijk rotzooi eraan toegevoegd. Ik kookte er ’s avonds wat pasta bij.

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde