Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 50 2024
Een kijkje in de keuken week 50 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Al tijden had ik zin in zuurkool en vandaag zet ik hem op het menu. Ik stoof de zuurkool heel zachtjes in wijn en tussen de laagjes zuurkool laat ik een stukje zuurkoolspek en casselerrib (deze koop ik bij de Jumbo maar niet elke Jumbo heeft hem) meegaren tot ze heel zacht zijn en uit elkaar vallen. Het vlees roer ik daarna door de zuurkool met een fijngeraspte aardappel om het overige vocht van de zuurkool mee te binden en de zuurkool fluweelzacht en smeuïg te maken. Ik serveer er aardappelpuree, uitgebakken spekjes, een rookworst, ananas en jus bij. Gruwelijk lekker. Op onze IG vind je een reels hoe ik de zuurkool maakte of dit recept.
Woensdag
We gaan spontaan een dagje naar de Efteling! We hadden nog kaartjes voor de Efteling liggen die deze maand gebruikt moesten worden en als we horen dat de tiener vandaag een lesvrije dag heeft besluiten we spontaan te gaan. Het was heerlijk rustig en zelfs de wachtrij voor de nieuwe attractie Danse Macabre was maar 35 minuten. We zijn er uiteindelijk twee keer ingeweest. Erg leuk! Johan en Ella-Marie gingen ook nog even schaatsen. Het was een hele gezellige en leuke dag!
Donderdag
5 december. De tiener is vroeg thuis vandaag en duikt de keuken in om cakepops zonder stokje te maken. Maar wel met heel veel suikerstrooisels (die ik een week later nog overal terugvind). ’s Avonds is het pakjesavond en gaan we gezellig kaasfonduen. Ik mocht vandaag ook het eerste BK pakje openmaken, zie de reels in onze IG voor het unboxing filmpje.
Vrijdag
Vandaag staat er een kookdag op de planning met kerstrecepten. Ik maak onder andere lava cakejes, appel kruimel toetjes en aardappel gratins met spinazie en ricotta. De recepten ga ik snel met je delen! M’n moeder had de caponata met vis uit ons kookboek Makkelijke Wereldgerechten gemaakt en stuurde een foto door. Het viel erg in de smaak!
Voor het avondeten maakte ik ’s avonds een verse tomatensoep met een ham-kaaspanini. Johan at het laatste kliekje zuurkool met de aardappel gratins.
Zaterdag
Johan gaat verder met klussen vandaag, ik maak het huis schoon en Ella heeft ’s middags een voetbalwedstrijd. Van Hoogendoorn Kaas kreeg ik weer lekkere kazen thuisgestuurd om een kaasfondue mee te maken en een stuk boeren juweel om gewoon zo van te genieten. Die boeren juweel doet echt zijn naam eer aan. Het is onze favoriete kaas! Romig met pit en kneitervol smaak! Op Instagram stelde ik de vraag of jullie liever een recept voor kaasfondue met alcohol of zonder wilde en het antwoord was duidelijk: zonder! Ik ga ermee aan de slag en het recept deze week of begin volgende week nog met je delen!
Zoals ik vorige week al vertelde heb ik de smaak te pakken om zelf kerststukjes te maken en vandaag maak ik de tweede. Echt leuk om te doen en veel goedkoper dan uit de winkel. Ik heb alleen nog niet zoveel frutsels om erin te doen, maar met een gouden dennenappel en een paar gouden of rode kerstballen kom je al een heel eind. Vorig jaar heb ik speciaal voor dit doeleinde een hulstplantje in de tuin gezet om van te knippen en nu wil ik er ook nog een conifeer en eucalyptus bij planten. De rest van het groen staat al in de tuin.
M’n moeder stuurde een foto door van haar avondeten: een vrolijk bordje nasi! Ik maakte ’s avonds voor iedereen een schaaltje loaded nacho’s met gekruide kipfilethaasjes, paprika, mais, bosui en guacamole.
Zondag
We slapen lekker uit en ontbijten met z’n allen. Daarna gaat Johan weer verder met klussen, de tiener trekt zich terug op haar kamer (ze heeft sinds kort een tv op haar slaapkamer) en ik rommel wat aan in huis. ’s Avonds gooien we een frietje en loempia in de frituur.
Maandag
De diamond painting schiet nog totaal niet op (hij is ook veel groter dan degene die we vorig jaar hadden) dus tussen de bedrijven door leg ik wat steentjes. Begin van de middag, net als ik nog een kerstrecept wil gaan maken, belt dochterlief op dat ze op school staat met een lekke achterband en of ik haar even op kan halen. En zo worden de plannen weer gewijzigd. De fietsenwinkel vlakbij haar school zit dicht vandaag dus we kunnen de fiets pas morgen laten maken en waarschijnlijk woensdag weer ophalen. 🙄 Voor het avondeten maak ik risotto waar ik alle kliekjes groenten in gooi die ik tegenkom in de koelkast. Dat ruimt lekker op. En hij was heerlijk.
om 15:02
De kaas van Hoogendoorn is idd erg lekker.De boerenjuweel vinden wij ook een favoriet. Helaas is hij niet altijd op voorraad. Verder weer erg leuk om te lezen!!Fijne dag en groetjes!!
om 12:26
Bedankt voor je leuke reactie Wendy! 🙂