Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 51 2024
Een kijkje in de keuken week 51 2024. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Ik maakte voor het avondeten een romige ovenpasta met allerlei restjes groenten uit de koelkast die op moesten. In de basis dit recept. Ik ben er echt dol op, ook omdat het zo makkelijk en snel is om te maken. De pasta hoef je niet eerst te koken, maar gaart vanzelf in de saus in de oven.
Woensdag
Ik maakte een lekkere kaasfondue zonder alcohol met de kazen die ik opgestuurd had gekregen van Hoogendoorn Kaas. Het recept staat inmiddels online en vind je hier. Echt een aanrader! Het is de eerste kaasfondue die ik maakte die ik echt heel erg lekker vind.
Donderdag
De tiener appt wat we vanavond eten. Ik heb eerlijk gezegd geen idee en vraag om suggesties. Die krijg ik heel rap door en zo eten we ’s avonds wraps met sla, krokante kip, uitgebakken bacon, tomaat, avocado en een zelfgemaakt honing-mosterdsausje.
Vrijdag
De tiener is gisteren vergeten om haar fiets in de oplader te doen toen ze uit school kwam en daar komt ze vanmorgen achter. Omdat ze anders te laat komt breng ik haar met de auto naar school. Johan is vrij vandaag en als ik thuis kom werken we samen een paar uurtjes op kantoor achter de computer. Daarna gaat Johan op pad om een bestelling kookboeken weg te brengen en haalt hij meteen Ella op van school. Daarna gaan ze samen Nijmegen nog even in. Ondertussen duik ik thuis de keuken in om een nieuw recept voor de website te maken: kipspiesjes met sticky chilisaus. Het recept ga ik snel met je delen.
’s Avonds eten we naanbrood uit de oven belegd met onder andere zalm en mozzarella. Dit recept, alleen met naanbrood i.p.v. focaccia. Erg lekker! Na het eten legde ik nog wat steentjes op de diamond painting. Johan en ik doen dat vooral ’s avonds als we zin en tijd hebben en soms ook samen. De tiener heeft welgeteld drie steentjes gelegd toen ze er alweer klaar mee was, terwijl ze het vorig jaar zo leuk vond. Ik snap het wel. Deze diamond painting is erg groot en het lijkt onbegonnen werk. Denk dat ‘ie rond Pasen wel af is… 😆
Zaterdag
Zaterdag was een rommeldagje. Ella-Marie had een voetbalwedstrijd in Nijmegen en Johan was deze keer chauffeur en grensrechter. Ik vermaakte me ondertussen thuis met poetsen en boodschappen doen. ’s Avonds maakte ik groentesoep met kaastortellini en gehaktballetjes erin en bakte een stokbroodje af om erbij te eten. Simpel en lekker!
Zondag
Ik vond dat het huis nog wel wat extra kerstigheid kon gebruiken dus ging ik nog even de zolder op om wat lichtjes en kersttierelantijnen op te snorren. Zelfs de kleinste kamer van het huis moest eraan geloven. 😉 Daarna was het alweer tijd om te koken. Ik maakte een vegetarische, groene curry met de gehele inhoud van de groentelade (broccoli, wortel, prei en paprika). Op het laatst roerde ik er nog wat verkruimelde rijstnoedels doorheen om er een vullende maaltijd van te maken. Nog een eitje erbij, wat crispy chili olie en gefrituurde uitjes erover en smullen maar.
Maandag
Eind van de ochtend komt er een vriendinnetje langs om lekker bij te kletsen onder het genot van een kopje thee en een slagroomtaartje. Daarna kruip ik nog een paar uurtjes achter de computer want er moet nog een artikel online komen. Ik stelde drie feestelijke kerstmenu’s voor jullie samen, dus mocht je nog inspiratie nog hebben; het artikel vind je hier.
Ik heb ’s avonds totaal geen zin om te koken (gebeurt mij ook weleens!) en vraag Johan of hij zijn befaamde pastasalade wil maken. Niemand die zo’n lekkere pastasalade maakt als hij. Er is trouwens niet echt een recept van want hij gooit er gewoon van alles in dat hij tegenkomt in de koelkast en voorraadkast: bosui, paprika, ui, blokjes kaas, kappertjes, hardgekookte eieren, tomaat, komkommer, uitgebakken spek en pasta die op dat moment voorradig is. Deze keer gebruikte hij kaastortellini. En verder maakt hij hem romig met mayonaise, mosterd, Maggie en zout en peper. Ik kan me hier ziek aan eten, zó lekker.
Deel je reactie