Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Eenvoudige citroencake – lemon drizzle cake
Trommel al je vriendinnen op voor een gezellige high tea en tover deze verrukkelijke allemansvriend op tafel: een eenvoudige citroencake met heerlijk fris citroenglazuur, oftewel lemon drizzle cake!
15 minuten + 35 minuten in de oven
Ingrediënten
- 200 g zachte ongezouten roomboter (ruim 2 uur van tevoren uit de koelkast halen!)
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g eieren (ca. 3 tot 4 eieren)
- 2 citroenen, rasp en sap
- 150 g poedersuiker
Verder nodig
- Cakeblik, elektrische handmixer, spatel, zeef
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in.
Klop de boter met de suiker tot een romig en luchtig mengsel. Voeg dan één voor één en al kloppend de eieren en citroenrasp toe, totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.
Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel het luchtig door het beslag.
Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake ca. 30 tot 35 minuten in de oven, of totdat hij lichtbruin en gaar is.
Klop zoveel citroensap door de poedersuiker, totdat je een vloeibaar en lichtwit glazuur hebt.
Giet de glazuur over de nog warme cake en laat de cake volledig afkoelen. Haal de cake, als hij volledig is afgekoeld uit het cakeblik en serveer op een mooie schaal.
Je kunt de cake ook eerst helemaal laten afkoelen in het bakblik, dan gaatjes erin prikken met een satéprikker en vervolgens de glazuur eroverheen gieten. De glazuur trekt dan helemaal in de cake.
Enjoy!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 12:03
Was niet gaar in 30-35 minuten.
Pas na bijna 1 uur in de oven 180 gr.
om 12:53
Hoi Hannie, elke oven werkt anders maar 1 uur op 180 graden is wel heel lang. Was hij niet droog?