Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 1 el azijn
- 1 el mayonaise
- Zout en peper uit de molen
Deze eenvoudige witlofsalade is een van mijn favoriete witlofrecepten. De witlof wordt heel fijngesneden en lichtjes aangemaakt met een dressing van mayonaise en azijn. Een draai zout en peper uit de molen erbij, et voilà. Meer heeft hij echt niet nodig!
Niet iedereen is dol op de bittere smaak van witlof maar wist je dat de kern van de witlof het bitterste deel is? Daarom is het een goed idee om de kern van de witlof weg te snijden. Let er ook op dat de witlof vers is en er fris uitziet, want hoe ouder de witlof, hoe bitterder de smaak.
Deze frisse witlofsalade smaakt echt overal lekker bij. Ik serveer hem graag als frisse salade bij een Hollands agv’tje met stoofvlees of een gehaktbal. In de zomer kun je hem ook bij de barbecue serveren. Of serveer een schep witlofsalade bij je tosti als lunch.
Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerechten, Salades, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Close
Deel je reactie