Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 1 el azijn
- 1 el mayonaise
- Zout en peper uit de molen
Zo simpel en zo lekker, dat is deze eenvoudige witlofsalade! Heel fijngesneden witlof, lichtjes aangemaakt met azijn en mayonaise. Een draai zout en peper uit de molen erbij, et voilà. Meer heeft hij niet nodig!
Niet iedereen is dol op de wat bittere smaak van witlof. Daarom is het een goed idee om het hart (de kern aan de onderkant) van de witlof weg te snijden. Dit is het meest bittere deel van de witlof. Let er ook op dat de witlof vers is en er fris uitziet. Hoe ouder de witlof, hoe bitterder de smaak.
Deze frisse witlofsalade smaakt echt overal lekker bij. Ik serveer hem graag als bijgerecht bij een Hollands agv’tje, of bij stoofvlees. In de zomer kun je hem ook bij de barbecue serveren. Of serveer een schep witlofsalade bij je tosti als lunch.
Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerechten, Salades, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie