Bereiding
Klop de eidooiers met de suiker een paar minuten, totdat je een bleek en luchtig mengsel hebt. Voeg geleidelijk en al kloppend de whisky toe en dan de melk en kaneel.
Maak de twee mixers schoon en klop in een andere kom de slagroom tot stijve pieken. Maak de mixers opnieuw schoon en klop in een derde kom de eiwitten tot stijve pieken.
Roer met een spatel eerst het eiwit door het dooiermengsel en daarna de slagroom. Schenk de eggnog in mooie punch glazen, bestrooi met wat nootmuskaat en serveer direct. Het mengsel scheidt zich als je het niet direct serveert. Roer in dat geval de eggnog – voordat je het inschenkt – opnieuw weer even door.
Bereiding (warm)
Breng de 200 ml melk samen met 40 gram suiker tegen de kook aan. Doe twee eierdooiers en twee theelepeltjes van het eiwit in een blender. Laat de blender draaien terwijl je de warme melk bij de eieren schenkt (10-20 seconden). Doe er dan 60 ml room bij en een snuf versgeraspte nootmuskaat. Voeg dan de whisky (of neem voor de authentieke eggnog rum) toe en laat de blender nog even draaien. Serveer in kleine glaasjes, bestrooid met een snufje nootmuskaat en een kaneelstokje om te roeren.
Enjoy!
Volg jij ons al?
Abonneer je op ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van onze allernieuwste kookfilmpjes!
Volg ons op instagram en twitter voor sneak-previews en een kijkje achter de schermen!
Op Pinterest en Welke volg je onze borden voor de lekkerste inspiratie!
Like je ons? Klik dan hier! Love our blog? Volg ons op bloglovin!
om 18:27
Heerlijk die eggnog, ik hoef vandaag niets meer te eten..vult goed!
Trouwens de hartige banketstaaf viel ook erg goed in de smaak. Voor herhaling vatbaar.
om 09:15
Haha, dat klopt Gerda! 🙂