Eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui

Deze eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui maak ik volgens het recept van manlief. Hij maakte deze eiersalade ooit als lunch en sindsdien willen we geen andere eiersalade meer. De gerookte kip geeft veel smaak aan de eiersalade en de lente-ui geeft een frisse, knapperige bite.

Serveren

Serveer deze eiersalade op een toastje bij de borrel, of als broodbeleg op een knapperig broodje met frisse sla.

Varianten

Natuurlijk kun je eindeloos variëren met dit recept en zo jouw eigen favoriet maken. Hierbij wat smakelijke suggesties:

  • Klassiek: laat de gerookte kip en lente-ui achterwege en vervang door bieslook voor de klassieke variant.
  • Slankere variant: Vervang de mayonaise (of de helft van de mayonaise) door halvanaise of yoghurt voor een slankere variant.
  • Luxe variant: Vervang de helft van de mayonaise door truffelmayonaise voor een subtiele truffelsmaak.
  • Zalm: Vervang de gerookte kip door gerookte zalm en de helft van de mayonaise door crème fraîche.

Paasrecepten, Lunchrecepten, Salades, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
  yasr-loader
5 reacties

Deel je reactie

  1. Dit recept heeft een update gekregen en is nu nóg lekkerder! Laat je me weten hoe hij smaakt, vind ik superleuk. 😀

  2. claudia

    Gister kwam ik via via op deze pagina en de eiersalade zag er zo lekker uit dat ik hem net heb gemaakt en meteen heerlijk samen met manlief heb opgepeuzeld!
    Dit recept is nu al de lekkerste eiersalade vind mn man! Echt top! Bedankt voor het delen 🙂

    1. Graag gedaan Claudia, erg leuk om te horen dat jullie ervan gesmuld hebben.

  3. Suzanne

    Heerlijk hoor. Ik maak hem bijna hetzelfde maar gebruik meer eieren. Het eigeel wordt dan door een zeef gedrukt en vormt samen met de mayonaise en creme fraiche een fluweelzachte saus. Eigenlijk zoals je ook gevulde eieren maakt dus maar dan wat vloeibaarder. 🙂

    1. Heerlijk Suzanne, bedankt voor de tip.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde