Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 eetrijpe avocado
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
- 1/2 el yoghurt
- 1/2 el mayonaise
- 1 el citroensap
Deze eiersalade met tonijn en avocado is een recept van Johan. Hij maakt dit regelmatig om als lunch mee naar zijn te nemen. Het is erg lekker en vult goed zodat je er daarna weer een paar uur tegenaan kunt!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Enjoy!
Breng een pannetje met water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren hard in 8 à 9 minuten, afhankelijk van de grootte van het ei. Spoel af met koud water en pel ze. Hak ze fijn.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en prak grof.
Meng de eieren, avocado, tonijn, mayonaise, yoghurt en citroensap in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:38
Hoe lang zou je dit kunnen bewaren in de koelkast. 2 a 3 dagen ?
om 12:36
Bewaard in een goed afgesloten bak moet dat zeker lukken Tessa. 🙂