Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 tl truffelpesto (bijv. van Saclà)
- Paar blaadjes basilicum
- 1 el pijnboompitten
- 1 el geraspte parmezaan
- Zout en peper uit de molen
In het weekend maken wij regelmatig eiersalade om op een broodje te smeren als lunchgerecht, of om op een toastje te smeren tijdens het borreluurtje. Ik heb al verschillende varianten met je gedeeld maar deze eiersalade met truffelpesto en parmezaan is de gezinsfavoriet!
PS Dit artikel is niet gesponsord, maar ik ben gewoon fan van de truffelpesto van Saclà. Als je hem geproefd hebt begrijp je direct waarom! 🙂
Themarecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de eieren hard. Spoel ze af met koud water en pel ze. Laat even afkoelen.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Leg de blaadjes basilicum bovenop elkaar en rol op. Snijd met een mes in repen.
Hak de eieren grof en doe ze in een kom samen met de overige ingrediénten. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie