Ingrediënten
- 2 grote uien, in halve ringen gesneden
- 1 kg zuurkool, afgespoeld en uitgelekt
- 2 plakken casselerrib
- 1 stuk zuurkoolspek
- 1 ambachtelijke rookworst
- 1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
- 1 tl jeneverbessen, gekneusd
- 6 laurierblaadjes
- 1 fles Pinot blanc, Riesling of Gewürztraminer, bij voorkeur uit de Elzas. (Koop een extra fles om bij de zuurkool te drinken)
- Vloeibare bakboter (Traditioneel wordt ganzevet of reuzel gebruikt om nog meer smaak aan het gerecht te geven. Update: ik heb dit gerecht inmiddels gemaakt met reuzel en dat is verrukkelijk!)
- 1,2 kg vastkokende aardappels
- Bosje peterselie, fijngehakt
Zie ook onderstaande serveertips!
Verder nodig
- Grote, hoge kookpan + deksel die net in de pan past
- Vel bakpapier
om 12:26
Leuk recept ga ik zeker een keer proberen, maar je bedoelt i.p.v. keukenpapier zeker bakpapier?
om 13:37
Oh idd Mirte, ik heb het aangepast! Dankjewel! 🙂
om 18:50
Ziet er heel lekker uit. Kan je dit ook omschrijven voor de slowcooker?
om 13:33
Hoi Carolyn, je kunt dit recept op dezelfde manier in de slowcooker maken. Ik zou dan wel minder wijn toevoegen omdat in de slowcooker bijna geen vocht verdampt en je anders teveel vocht overhoudt.