Ingrediënten
- 2 kopjes espresso (ca. 100 ml)
- 2 – 3 el poedersuiker (naar smaak)
- 300 ml slagroom (min. 35% vet om goed stijf te kloppen)
Afwerking
- Cacaopoeder
- Mokka chocoladeboontjes, grof gehakt
Deze espressomousse maak je met maar drie ingrediënten: espresso, poedersuiker en slagroom. Het perfecte dessert om een (Italiaanse) maaltijd mee af te sluiten.
Dit heerlijke dessert is bedacht in Italië. De Italianen noemen het crema al caffè wat zoveel betekent als koffieroom. De bereiding is supersimpel. Je maakt het door gezoete en afgekoelde espresso te mengen met slagroom en deze luchtig te kloppen. Spuit of lepel de mousse in een mooi glas, garneer met wat cacaopoeder en mokkaboontjes, en finito!
Voor deze espressomousse heb je maar drie ingrediënten nodig maar tussen de bereiding door moet je wel even wachten. De suiker wordt opgelost in hete espresso en dit mengsel moet volledig afkoelen voordat je verder kunt gaan. Je moet dus een klein beetje geduld hebben.
Voor serveren bestrooi ik de espressomousse met cacaopoeder en garneer ze met mokka-chocoladeboontjes. Een leuke variatie is om eerst wat gesmolten chocolade in de binnenkant van het glas te drizzlen en daarna de mousse erin te spuiten. Je krijgt dan een mooi, speels effect.
Afwerking
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie