Espressomousse (crema al caffè)

Deze espressomousse maak je met maar drie ingrediënten: espresso, poedersuiker en slagroom. Het perfecte dessert om een (Italiaanse) maaltijd mee af te sluiten.

Crema al caffè

Dit heerlijke dessert is bedacht in Italië. De Italianen noemen het crema al caffè wat zoveel betekent als koffieroom. De bereiding is supersimpel. Je maakt het door gezoete en afgekoelde espresso te mengen met slagroom en deze luchtig te kloppen. Spuit of lepel de mousse in een mooi glas, garneer met wat cacaopoeder en mokkaboontjes, en finito!

Even wachten

Voor deze espressomousse heb je maar drie ingrediënten nodig maar tussen de bereiding door moet je wel even wachten. De suiker wordt opgelost in hete espresso en dit mengsel moet volledig afkoelen voordat je verder kunt gaan. Je moet dus een klein beetje geduld hebben.

Variatie

Voor serveren bestrooi ik de espressomousse met cacaopoeder en garneer ze met mokka-chocoladeboontjes. Een leuke variatie is om eerst wat gesmolten chocolade in de binnenkant van het glas te drizzlen en daarna de mousse erin te spuiten. Je krijgt dan een mooi, speels effect.

Espressomousse (crema al caffè)

Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde

Reserveer ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten

Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.

In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!

bestel hier

Close