Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Eton mess
Eton mess is een populair Brits dessert dat uitblinkt in eenvoud. Het bestaat uit slechts drie ingrediënten, namelijk aardbeien, opgeklopte slagroom en meringue schuimpjes. Deze ingrediënten gooi je rommelig in een glas door elkaar en klaar ben je. Tijd om te smullen!
Toetje/dessert voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 3 el suiker
- 250 ml slagroom, min. 35% vetgehalte
- 250 g meringue, de helft van dit recept of kant-en-klaar
- 1 takje verse munt, alleen de blaadjes
Verder nodig
Staafmixer, 4 dessertglazen
Bereiding
Maak de aardbeiensaus (dit kan al een dag van tevoren)
Was de aardbeien (kroontjes laten zitten) en laat goed uitlekken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe de helft van de aardbeien in een pan met 1,5 eetlepel suiker. Kook op middelhoog vuur, totdat de aardbeien zacht zijn en hun sap loslaten. Pureer de aardbeien en schenk de aardbeiensaus in een kom. Laat volledig afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Afmaken
Verwijder de kroontjes van de overige aardbeien en snijd in vieren. Klop de slagroom stijf met de overige suiker. Verdeel de helft van de aardbeien over de bodem van 4 dessertglazen. Bedek met de slagroom en grof verkruimelde meringue. Eindig met de overige aardbeien en aardbeiensaus.
Garneer met een blaadje verse munt.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Engelse recepten, Moederdag recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert
om 19:05
Ziet er heerlijk uit! X