Ingrediënten
- 500 g kersen, ontpit
- 250 ml verse slagroom
- 4 zakjes vanillesuiker
- 4 grote of 8 kleinere meringues, ik gebruikte dit recept voor Franse meringue
Verder nodig
- 4 dessertglazen
Roer wat opgeklopte slagroom, verkruimelde meringue en aardbeien rommelig door elkaar en je hebt het klassiek Engelse dessert eton mess! Voor deze variant vervang ik de aardbeien door kersen. Dat is minstens zo lekker!
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Engelse recepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de kersen in een steelpannetje met 2 zakjes vanillesuiker en verwarm op hoog vuur tot de kersen hun sap loslaten en de suiker is opgelost. Haal van het vuur af en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de overige vanillesuiker. Verkruimel de meringues grof boven de slagroom (houd wat meringue achter) en schep luchtig door elkaar.
Verdeel de slagroom met meringue en de kersen over vier dessertglazen. Bestrooi met de achtergehouden meringue. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie