Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Feestelijke hapjes – gevulde courgetterolletjes
Deze gevulde courgetterolletjes zijn super feestelijke hapjes! Daarnaast smaken ze voortreffelijk en zijn ze erg makkelijk om te maken. Serveer ze aan je gasten als kleine amuse met een heerlijk glaasje bubbels of laat ze rondgaan als hapje op een feestje of verjaardag.
Het originele recept voor deze rolletjes is van Gordon Ramsay, waar hij kleine courgettes rauw verwerkt in dit hapje. Kleine courgettes kun je rauw verwerken omdat ze veel smaakvoller, en minder waterig, zijn dan de grotere variant. Helaas kon ik dit keer alleen grote courgettes vinden, en dus heb ik de courgettelinten eerst geroosterd in de oven om ze wat meer smaak te geven. Wij vonden de rolletjes op deze manier zelfs nog lekkerder dan met de rauwe courgettes, sorry Gordon!
Ingrediënten voor 15-18 stuks
- 2 courgettes
- 250 g ricotta
- 50 g pijnboompitten
- Hanje basilicumblaadjes
- Citroensap
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
kaasschaaf, kwastje
Bereiding
Verwarm de grill van de oven. Schaaf aan vier kanten met de kaasschaaf de courgettes in plakken, de buitenste schil en het midden waar het zaad zit, gebruiken we niet. Je houdt ongeveer 18 bruikbare plakken over. Leg de courgetteplakken op een bakblik en bestrijk beide kanten met wat olijfolie.
Bestrooi de courgettes met een klein beetje gemalen zeezout en zet ze onder de hete grill. Grill ze ongeveer 10 tot 15 minuten of totdat ze zacht maar niet donker zijn. Je zult zien dat het vocht in de courgettes verdampt en de courgetteplakken gaan krimpen.
Laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Doe de ricotta, pijnboompitten en een paar druppels citroensap in een kom en knip de basilicum erboven in smalle reepjes.
Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg een theelepel van het ricottamengsel op de courgette en rol ze op.
Leg ze op een mooie schaal en serveer direct.
Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Valentijnsrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie