Feestelijke ovenaardappels

Feestelijke ovenaardappelsNa vele recepten te hebben uitgeprobeerd voor de allerlekkerste ovenaardappels kan ik zeggen dat deze toch wel favoriet zijn. Knapperig en goudbruin van buiten, zacht van binnen en heerlijk van smaak! Wat wil je nog meer?

Het beste resultaat krijg je met gekookte en afgekoelde aardappels, dus begin er bij voorkeur een dag van tevoren mee. Zo hoef je ze op de dag zelf alleen maar de oven in te schuiven. Perfect dus voor een doordeweekse dag wanneer je weinig tijd hebt, en feestelijk genoeg om op tafel te zetten voor een diner met familie of vrienden.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels, zoek kleine exemplaren uit van dezelfde grootte
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout uit de molen

Verder nodig
braadslee

Bereiding
Kook de aardappels met schil gaar in licht gezouten water.

DSC_3553_800x536

Giet ze af en zet ze kort even terug op het vuur om het vocht te laten verdampen.

DSC_3558_800x536

Laat de aardappels iets afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de aardappels over de lengte doormidden en kerf de bolle kant van de aardappel voorzichtig in met een vork.

DSC_3559_800x536

DSC_3560_800x536

Leg de aardappels met de vlakke kant naar beneden, in een enkele laag, in de braadslee.

Als je de aardappels pas de volgende dag gaat eten, laat ze dan nu afkoelen, dek daarna af met folie en bewaar ze zolang in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de aardappels royaal met olijfolie en wentel ze een keer om zodat ze helemaal bedekt zijn met een dun laagje olie.

Feestelijke ovenaardappels

Bestrooi tot slot met grof gemalen zeezout en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de aardappels halverwege de baktijd een keertje om.

Feestelijke ovenaardappelsDeze aardappeltjes smaken o.a. heerlijk met deze Barbadian beenham en geglaceerde sinaasappel-honingwortels. Eet smakelijk!

Variatietip! Hak wat rozemarijnblaadjes fijn en hussel deze, eventueel met wat platgeslagen teentjes knoflook in de schil, door de aardappels.

Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Aardappelrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde