Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.
Meng het gehakt in een kom met de peterselie, koriander, oestersaus, ketchup, knoflookpoeder en maiszetmeel. Roer de helft van de sesamzaadjes door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 stukken en draai er rolletjes van.
Leg een vel filodeeg neer (bewaar het andere filodeeg onder een vochtige theedoek) en kwast de randen in met eidooier. Voeg indien nodig een klein beetje water toe aan de eidooier om hem iets vloeibaarder te maken. Leg onderaan het vel filodeeg een rolletje gehakt, houd wat ruimte aan de zijkanten en de onderkant vrij. Vouw eerst de zijkanten van het filodeeg over de uiteindes van het gehakt en rol dan strak op tot een rolletje. Leg met de vouw naar beneden op het bakblik. (Wil je de filodeegrolletjes bewaren om later af te bakken dan kun je ze nu afgedekt bewaren in de koelkast of vriezer.)
Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de filodeegrol met eidooier en bestrooi met sesamzaad. Maak op dezelfde manier de overige filodeegrollen.
Bak circa 20 minuten in het midden van de oven tot het filodeeg knapperig en goudbruin is. Zowel warm als koud lekker.
om 22:18
Kan je ze ook frituren?? Want mijn oven is kapot ? en wil ze voor donderdag maken ? alvast bedankt voor u reactie
om 11:31
Hoi Janneke, dat kan zeker! Je hoeft ze dan niet te bestrijken met ei.
om 13:34
Hallo,
Ik heb dit hapje met oud en nieuw gemaakt! Ik heb alleen de filodeeg gevuld met het recept van jouw oosterse balletjes en aan t gehaktmengsel hoisin saus toegevoegd! Als dipsaus hoisin saus met sesamzaadjes erbij gedaan! Een groot succes!