
Bereiding
Haal het deeg 5 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Rol het deeg uit op het bijbehorende bakpapier. Bestrijk het deeg met een laag crème fraîche, houd 1,5 cm van de rand vrij. Strooi de Parmezaan erover en beleg met de plakjes pancetta. Breek de eieren eroverheen, probeer de dooier heel te laten en het eiwit op de crème fraîche te houden. Bestrooi met wat peper uit de molen.
Hussel de groene aspergetips in een kom om met de olijfolie en bestrooi met wat zeezout. Verdeel de asperges over de eieren. Bestrijk de rand van het deeg met het losgeklopte ei.
Bak circa 13 minuten in het midden van de oven, of tot de randen goudbruin zijn en het ei gestold is. Ik vind het lekker als de dooier nog net niet helemaal gestold is. Snijd in punten en serveer.


om 11:39
Wat een heerlijk recept en perfect om lekker tijdens de lunch voor de (geisoleerde) familie te maken !
Zelf kwam ik erachter dat de pancetta ook goed te vervangen is door of iets vegetarisch of een andere soort vlees (bijv: coburgerham) heerlijk joh! Ik kwam er toevallig achter toen ik mijn kids een boodschappen lijstje liet maken als huiswerk 😛 (bijv via: https://www.kupino.nl/folders/jumbo)