Bereiding
Roer in een kom de bloem, gist, suiker en zout door elkaar. Voeg het water en de olijfolie toe en kneed met de deeghaken van de mixer of keukenmachine tot een samenhangend en soepel deeg dat loslaat van de wanden. Vorm met je handen een bal van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg circa 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg zal dan in volume verdubbeld zijn.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de harde uiteinden van de witlof en halveer ze. Snijd de harde kern uit de witlof en snijd de witlof in reepjes.
Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en rol dun uit tot een ronde lap. Leg de ronde deegbodem op het bakblik. Je kunt het deeg eventueel ook verdelen in twee bollen en de deegbodems op twee kleinere bakblikken bakken.
Bestrijk de deegbodem dun met een laag crème fraîche. Beleg de flammkuchen met de verkruimelde geitenkaas, reepjes witlof, rode ui en tijmblaadjes. Drizzle wat honing over de flammkuchen.
Bak de flammkuchen in het midden van de oven 15 tot 20 minuten, of tot de randen goudbruin en knapperig zijn.
om 14:28
Hoi,
even een vraag een half zakje gist hoeveel is dat?
om 16:09
Ik gebruik meestal zakjes gist van Dr. Oetker. Dat zijn zakjes van 7 gram. In dit geval dus 3,5 gram.
om 17:19
dank je wel