Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Fluweelzachte bloemkoolsoep met roquefort
Echt, ik heb het zien gebeuren: deze fluweelzachte bloemkoolsoep met pittige roquefort tovert bij vele een gelukzalige glimlach op het gezicht. Serveer als lunch of voorgerecht, of met wat knapperig brood erbij als volwaardig hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 800 ml kippenbouillon
- 200 ml melk
- 100 g roquefort
- Olijfolie
- 1 el boter
- 1 el bloem
- Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen gesneden
Verder nodig
Grote kookpan, kleine kookpan, staafmixer of blender
Bereiding
Verhit een ruime kookpan met 1 eetlepel boter en wat olijfolie en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Zet het vuur iets hoger, voeg de bloemkoolroosjes (houd een aantal roosjes achter voor garnering) toe en fruit even mee. Voeg de bloem toe en laat de bloem, al roerend even meegaren.
Blus af met de kippenbouillon en melk en breng aan de kook. Zet het vuur weer wat lager en laat zonder deksel circa 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de bloemkool heel zacht is.
Kook ondertussen in een klein pannnetje met licht gezouten water, de achtergehouden bloemkoolroosjes beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef.
Pureer de soep met een staafmixer, of in een blender en doe weer terug in de kookpan. De soep krijgt hierdoor een fluweelzachte en romige textuur, maar je kunt er ook voor kiezen om de soep niet te pureren. Verkruimel de roquefort boven de soep (houd weer wat achter voor garnering) en warm nog even kort door.
Schep de soep in kommen en garneer met de overige bloemkoolroosjes, roquefort en bieslook.
Eet smakelijk!
Winterrecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Soeprecepten
om 15:01
Is er nog een goeie vervanger voor de roquefort of kan ik deze ook zonder problemen achterwege laten?
om 10:52
De roquefort zorgt voor een lekker pitje, maar je kunt hem ook weglaten Naomi.
om 19:20
De soep is heerlijk!!!
om 02:40
Kan ik me alleen maar bij aansluiten.. top!
om 13:46
Heerlijk, verfijnd…… Blijvertje