Fluweelzachte kerriezuurkool

Dit is naar mijn mening de allerlekkerste manier om zuurkool te bereiden. Omdat deze kerriezuurkool lekkerder wordt naarmate hij langer opstaat – ik laat de zuurkool rustig 2 uur zachtjes stoven – is dit het ideale weekendgerecht. Pak bijvoorbeeld eens goed uit door de zuurkool te serveren met luchtige aardappelpuree, geglaceerde beenham met honing-mosterdsaus, verse ananas, knapperig uitgebakken spekjes en sappige rookworst. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur sudderen

Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. Peter vink

    Goedendag ik lust geen ananas welke sap kan ik anders gebruiken of alleen water want de kerrie zuurkool ziet er lekker uit

    1. Je kunt ook appelsap gebruiken, maar ik zou toch voor ananassap gaan. Je proeft er later niets van terug. Het zorgt er alleen voor dat de zuurkool milder en minder zuur smaakt.

  2. Ferdi

    Heerlijk gerecht!!!!

    1. Bedankt Ferdi! 🙂

  3. Marielle

    Hoi hoi!

    Ik kan niet vinden hoeveel kerrie hier in gaat?

    1. Oeps… Heb het erbij gezet. Bedankt Marielle! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde