Bereiding
Spoel de zuurkool in een vergiet met koud water af, om het ergste zuur kwijt te raken. Knijp de zuurkool daarna goed uit.
Verhit een ruime pan met een klont roomboter en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder totdat de ui zacht is.
Voeg de zuurkool toe en roer de zuurkool goed los. Voeg een flinke scheut ananassap toe (de zuurkool moet voor ongeveer 1/3 onder staan) en een flinke kneep honing.
Een scheutje wijn is natuurlijk geheel optioneel, maar ik kon het niet laten… 🙂
Breng de zuurkool op smaak met zout en peper. Zet de pan met de deksel erop, op het laagste vuur, of gebruik een sudderplaatje. Stoof de zuurkool in 2 tot 3 uur totdat hij heel zacht is. Roer af en toe even door en voeg wat ananassap toe, als de zuurkool te droog wordt.
Schil de aardappel en rasp hem heel fijn. Roer de aardappel de laatste 10 minuten van de bereidingstijd door de zuurkool.
De aardappel zorgt voor een mooie binding en maakt de zuurkool fluweelzacht van smaak en ongelofelijk smeuïg.
om 10:23
Goedendag ik lust geen ananas welke sap kan ik anders gebruiken of alleen water want de kerrie zuurkool ziet er lekker uit
om 10:26
Je kunt ook appelsap gebruiken, maar ik zou toch voor ananassap gaan. Je proeft er later niets van terug. Het zorgt er alleen voor dat de zuurkool milder en minder zuur smaakt.
om 19:11
Heerlijk gerecht!!!!
om 09:35
Bedankt Ferdi! 🙂
om 23:47
Hoi hoi!
Ik kan niet vinden hoeveel kerrie hier in gaat?
om 09:09
Oeps… Heb het erbij gezet. Bedankt Marielle! 🙂