Ingrediënten
- 2 grote uien, in halve ringen gesneden
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 kg verse zuurkool
- 2 plakken casselerrib
- 1 stuk zuurkoolspek (ca. 270 g), ongerookt en gezouten
- 1 verse rookworst
- Blik of verse knakworsten
- 8 jeneverbessen, gekneusd
- 5 laurierblaadjes
- 1 fles Gewürztraminer of Riesling (Bij voorkeur uit de Elzas) (zie ook onderstaande tip!)
- Reuzel of ganzevet om in te bakken (dit geeft veel smaak maar bakboter of olie kan ook)
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden + 2 middelgrote aardappels om te raspen
- Optioneel voor garnering, bosje peterselie, fijngehakt
Nodig
- Grote kookpan met deksel die in de pan past (zie foto)
- Vel bakpapier
- Kookpan voor de aardappels
- Eventueel een grote serveerschaal of -pan om het gerecht op te presenteren (zie foto)
Deel je reactie