Ingrediënten
- 250 ml sterke koffie
- 2 bollen vanilleroomijs
- Stuk of 10 ijsblokken
Eventueel voor garnering
- Vers geklopte slagroom
- Toffeesaus
Verder nodig
- Blender
- Zeef
- Groot koffie-, of milkshakeglas
- Rietje
Zie ook onderstaande tip!
Dit is het allereerste recept voor frappuccino dat ik met je deel! Ook de allereerste frappuccino die ik ooit in mijn leven dronk. Tja, wat zal ik zeggen: ik loop altijd een beetje achter op trendgebied. 😉 Om de een of andere reden leek het me ook nooit zo lekker, zo’n koude koffiedrank. Maar na het proeven van deze romige frappuccino was ik verkocht. Dit is lekker! Frappuccino is trouwens de merknaam van koffieketen Starbucks voor verschillende soorten koffie met roomijs. Niet te verwarren dus met ijskoffie, waarbij je gekoelde koffie drinkt.
Voor mij is deze frappuccino het ultieme dessert om te serveren op een warme zomerdag!
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Drankrecepten, Zoete recepten, Dessert
Eventueel voor garnering
Zie ook onderstaande tip!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Ik ben niet zo’n grote zoetekauw en voeg daarom geen extra suiker toe aan dit recept. Het vanilleroomijs is wat mij betreft zoet genoeg. Ben je wel een zoetekauw dan kun je een schepje suiker aan de hete koffie toevoegen en die even laten oplossen. Verder kun je dan het recept volgen
Voeg de ijsblokjes toe aan de pas gezette koffie en laat 1 minuut koelen. Zeef de koffie en meet 250 ml af.
Doe de koude koffie en het vanilleroomijs in de blender en mix glad. Giet de ijskoffie in een groot glas en garneer eventueel met slagroom en toffeesaus.
Enjoy!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:39
Waarom moet je de koffie zeven , hoeft toch niet met filter koffie of oploskoffie
om 09:10
Om het ijs eruit te zeven…