Ingrediënten
- 500 g friet
- Bakboter of olie om in te bakken
- 3 ontdooide frikandellen, in lange plakken geschaafd met een dunschiller of in plakjes gesneden
- 50 g jong of pittig belegen kaas, geraspt
- Mayonaise
- Curry
- 1 ui, fijngesnipperd
Geen kapsalon maar een frikandelsalon met fijngesneden uitjes en een mayo en curry drizzle. Deze leuke variant op het populaire frietje kapsalon met shoarma maak je heel eenvoudig zelf.
In plaats van shoarma maak je dit frietje kapsalon met frikandel. Ik schil ze over de lengte met een dunschiller voor flinterdunne plakjes die je lekker krokant en goudbruin kunt bakken in de koekenpan. Je kunt de frikandel ook gewoon in plakjes snijden.
Je kunt deze frikandelsalon op een bakblik, of in een grote ovenschaal maken waar iedereen van kan opscheppen, maar je kunt ook aluminiumovenschaaltjes gebruiken zodat iedereen zijn eigen bakje krijgt.
Of probeer deze slanke kapsalon met zelfgemaakte ovenfrietjes, kipshoarma, pittige 30+ kaas en een slanke knoflooksaus van yoghurt en halvanaise. Superlekker!
Themarecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 20:16
Geen sla? Geen tomaat? Wat is hier “kapsalon” aan?
om 11:28
Voeg ze gerust toe Sanne! 🙂