Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 100 ml halfvolle melk
- 50 g roomboter
- 1 kropsla
- 1 bos radijsjes
- Bosje peterselie, fijngehakt
- 4 eieren, hardgekookt en gehalveerd
- 1 gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
- Zout en peper uit de molen
Bij stamppot denk je al snel aan de winter, maar het smaakt net zo lekker in de lente of in de zomer. Dat bewijst deze frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten, Stamppotrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de aardappels, halveer ze en kook circa 20 minuten in licht gezouten kokend water, totdat ze zacht zijn. Giet de aardappels af en zet terug op laag vuur. Voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
Haal – ondertussen als de aardappels koken – de bladeren van de kropsla los, was ze en dep ze droog. Snijd in smalle repen. Maak de radijsjes schoon en hak ze grof.
Roer de sla, radijsjes, peterselie, ei en kip door de puree.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie