Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Fusilli carbonara met zalm-courgettesaus
Dit is mijn grote held, mijn redding als ik vertwijfeld rondzwerf in de keuken – als ik even geen idee heb wat ik moet koken of als alle goede zin me ontbreekt: pasta carbonara.
De heilige drie-eenheid – pasta, Parmezaan, eieren – heb ik altijd in huis. Het spek dat traditioneel onderdeel uitmaakt van carbonarasaus, laat ik dit keer achterwege; ik gebruik hier zalm-courgettesaus. Meestal wordt carbonarasaus geserveerd met spaghetti, maar voel je gerust vrij om naar hartenlust te variëren: deze fusilli carbonara is minstens zo lekker!
Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten
Ingrediënten
- 250 g fusilli
- 2 eieren
- 100 g Parmezaan, fijn geraspt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1/2 courgette, brunoise gesneden (in kleine dobbelsteentjes)
- 200 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden (vers mag natuurlijk ook, bijv. tijm, rozemarijn, basilicum)
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
Kookpan met deksel, koekenpan, grote mengkom
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit de koekenpan met een flinke scheut olijfolie en en fruit op laag vuur de ui, courgette en Italiaanse kruiden, totdat de groenten zacht zijn. Breng goed op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de fusilli beetgaar en giet af, vang een kopje van het kookvocht op. Roer de eieren en Parmezaan in de mengkom los en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fusilli aan het eimengsel toe en hussel goed door, totdat de kaas volledig is opgelost en het eimengsel is getransformeerd in een fluweelzachte, romige saus. Ik voegde tijdens het omhusselen wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper en voeg ze toe aan de courgettesaus, zet het vuur uit. De restwarmte in de pan is voldoende om de zalmblokjes te garen. De zalm mag vanbinnen nog iets rauw zijn als je opschept, want hij gaart tijdens het eten nog door op je bord.
Verdeel de fusilli carbonara over drie borden en schep de courgette-zalmsaus erbovenop.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten
Deel je reactie