Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Garnalencocktail met appel
Een feestelijk glas garnalencocktail mag met kerst niet ontbreken. Ik kies altijd voor de kleine, delicate Hollandse garnalen. Ze zijn behoorlijk aan de prijs maar hun zoete, verfijnde smaak is nergens mee te vergelijken.
In deze variant combineer ik de klassieke garnalencocktail met cocktailsaus met de frisse smaak van appel, bleekselderij en walnoot. Een verukkelijke combi die je moet proberen!
Voorgerecht voor 3 personen (of als amuse voor 6 personen)
Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 1/2 Granny Smith appel, geschild en in piepkleine blokjes gesneden
- 1/2 stengel bleekselderij, geschild en in dunne plakjes gesneden
- Handje walnoten, fijngehakt
- Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen gesneden
- 1 citroen
- 1 el walnotenolie
- 1/2 recept cocktailsaus
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Meng de garnalen in een kom met de appel, bleekselderij, walnoten, bieslook en breng op smaak met het sap van een halve citroen, de walnotenolie en zout en peper.
Verdeel het garnalenmengsel in drie kleine glaasjes en schep bovenop elk glaasje een lepel cocktailsaus. Garneer met de achtergehouden walnoot, bieslook en eventueel een snuf cayennepeper.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Voorgerechten
Deel je reactie