Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
- 2 zoete uien, gepeld en in halve ringen
- 200 g gerookt ontbijtspek
- Gedroogde of verse peterselie voor garnering
- Vloeibare bakboter
Verder nodig
- Grote koekenpan
Wij Verweij’tjes zijn niet echt grote aardappeleters, maar deze gebakken aardappels met spek en ui zet ik regelmatig op tafel. We zijn er allemaal dol op. Soms voeg ik op het laatste moment ook nog een eitje toe en laat die meegaren tussen de aardappels. Lekker met wat gekookte groenten erbij of een goedgevulde groene salade.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verhit de koekenpan met een flinke kneep bakboter en laat even uitbruisen. Voeg de aardappels toe en bak op middelhoog vuur circa 10 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg het spek en de ui toe en bak nog een minuut of 5 verder tot de aardappels en het spek goudbruin en gaar en de uien zacht zijn.
Garneer vlak voor serveren met wat gedroogde of vers gehakte peterselie.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie