Gebakken camembert met preiselbeeren

Gebakken camembert met preiselbeeren

Hoewel ik geen groot liefhebber ben van camembert – ik vind de smaak te sterk -, vind ik deze gebakken camembert met smeltende kern en knapperig, krokant korstje echt verrukkelijk! Serveer de gebakken camembertpuntjes op een bedje van veldsla en schep er een flinke lepel preiselbeerencompote bij. Op de Duitse kerstmarkten wordt gebakken camembert met preiselbeeren vaak als hartige snack verkocht en vaak geserveerd met driehoekjes geroosterd casinobrood.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 ei, losgeklopt
  • Panko (Japans broodkruim)
  • Zakje veldsla
  • 1 el olijfolie
  • Pot preiselbeerencompote*
  • Zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

DSC_3358_800x536

*Preiselbeerencompote (Preiselbeere = rode bosbes) kun je kopen in de Duitse supermarkt. Je kunt het eventueel vervangen door cranberrycompote.

Bereiding
Zet twee diepe bakjes klaar; één met ei en één met panko. Snijd de camembert in punten en wentel ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel.

DSC_3359_800x536

DSC_3361_800x536

Herhaal dit nogmaals zodat de camembert rondom goed bedekt is.

Verhit in een koekenpan een ruime laag olie en bak de camembertpuntjes aan iedere kant ongeveer 1 à 2 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en de kaas vanbinnen gesmolten is.

DSC_3362_800x536

DSC_3363_800x536

Hussel de sla om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over borden en leg de camembertpuntjes erop. Schep op ieder bord een lepel preiselbeerencompote en garneer eventueel met een schijfje citroen.

Gebakken camembert met preiselbeeren

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Winterrecepten, Duitse recepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
8 reacties

Deel je reactie

  1. Fred Wolvekamp

    Maar waar is die grote lepel bloem dan voor?

    1. Goed opgemerkt Fred! Die is overbodig. Ik heb hem verwijderd uit het recept. Bedankt voor je reactie!

      1. Fred Wolvekamp

        Oh dankjewel Annemiek ik gooi die lepel bloem wel weg. En bedankt voor alle goede recepten. Ik kon nog geen eitje koken maar ga mij steeds meer voelen als een echte kok als ik zie dat iedereen zit te smullen. Met een beetje geduld en jouw recepten komen we er wel uit!……Top

        1. Haha, leuk om te horen Fred!

  2. Yvonne

    Bij IKEA kun je Preiselbeerecompote/jam kopen. Het heet daar Sylt Lingon. 2,25 € per pot.

    1. Bedankt voor de tip Yvonne! 🙂

  3. Gea

    Ik denk dat ik dit wel leuk vind alsvoorgerechtje voor kerst 😉
    Dank je wel!!!!!

    1. Dat zal zeker smaken Gea! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde