Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gebakken karnemelk kipdrumsticks
Deze krokant gebakken kipdrumsticks zijn vooraf gemarineerd in karnemelk-marinade en krijgen hierdoor boterzacht en mals vlees. Je kunt de marinade ook gebruiken om andere stukken kip in te marineren zoals kipfilet of kippenbouten.
Als hoofdgerecht geserveerd smaken deze drumsticks lekker met zoete aardappelfrietjes en een groene salade. Maar je kunt ze natuurlijk ook als stoere snack serveren met een lekkere (blauwe kaas) dip erbij!
Ingrediënten 4-5 personen
- 10 kipdrumsticks met vel (ik gebruikte ook nog wat kippenvleugels)
- 1 pak karnemelk a 500 ml
- 2 knoflooktenen
- Paar takjes rozemarijn
- Zout en peper
- Bloem
- Paprikapoeder + cayennepeper
- Olie om in te frituren
Bereiding
Leg de kip in een grote schaal en schenk de karnemelk eroverheen. Pel en kneus de knoflooktenen en voeg ze samen met de rozemarijn en wat zout en peper toe.
Laat 12-24 uur marineren. Haal de kip ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in een frituurpan of grote braadpan tot 180 graden.
Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken in een vergiet. Dep de kip goed droog met keukenpapier. Kruid de kip goed met zout, peper, paprikapoeder en eventueel een snufje cayennepeper en wentel de kip daarna door de bloem.
Klop het overtollige bloem eraf en frituur de kip in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Bak niet teveel kip tegelijk en let op dat de olie niet te heet wordt, anders is de korst bruin maar de binnenkant nog rauw. Controleer bij twijfel eerst één stuk kip en snijd hem open. Laat de kip uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
om 20:41
Hoi Annemiek,
Ik heb de kip gemaakt samen met de friet
van zoete aardappel en de bijbehorende dip.
Ik heb er een salade van witlof (even gemarineerd in
rode wijnazijn,druivenpitolie,hazelnootlolie,zout en peper)
afgieten en vemengen met gemengde salade.eroverheen
in ca.30 min.gegaarde gedroogde vijgen in port en blauwaderkaas.
restant van de port in laten koken wordt door de suiker in de vijgen
erg stroperig en dat erover heen gieten.Volgende keer doe ik er
denk ik ook nog walnoten over.
Jouw recept was heerlijk en deze salade smaakte er prima bij
Groetjes Lya
om 09:32
Hoi Lya, dat klinkt als een waar Feestmaal! 🙂