Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gebakken kwarktaart met rode vruchtencoulis
Regelmatig gaat ons gezin op stap in Duitsland. Niet alleen om te shoppen of voor de boodschappen, ook in onze vakantie komen wij er graag. Mijn favoriete gebak die je daar op bijna iedere kaart tegenkomt en ik nooit kan overslaan, is de käsekuchen. Hoewel de letterlijke vertaling kaastaart betekent (beter bekend als cheesecake), is deze Duitse taart gemaakt van kwark in plaats van roomkaas. Het resultaat hiervan is heerlijk luchtig en licht gebak dat niet als een blok beton op je maag valt. Ik serveer de kwarktaart graag met rode vruchtencoulis. Dat zorgt niet alleen voor een mooi kleurcontrast, maar smaakt ook heerlijk fris!
Ingrediënten
- 500 g magere kwark
- 100 g monchou, op kamertemperatuur
- 230 g poedersuiker
- 4 eieren
- Citroenrasp van 1 citroen
- 1 tl kaneel
- 2 tl vanille-extract
- 1 el bloem
- 200 ml slagroom
- 375 g theebiscuits
- 200 g ongezouten roomboter
Verder nodig
Ronde bakvorm van 22 cm doorsnee, bakpapier, keukenmachine, handmixer
Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Vermaal de biscuits in de keukenmachine fijn en roer ze door de gesmolten boter. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de koekkruimels in de bakvorm en druk ze met een lepel op de bodem en tegen de rand aan.
Zet 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de monchou met de suiker los en voeg de kwark toe. Klop tot een glad mengsel. Voeg de slagroom en eieren toe en klop 5 minuten verder.
Roer de bloem, kaneel, citroenrasp en vanille-extract erdoor.
Schenk het kwarkmengsel over de koekjesbodem en zet de vorm in de oven.
Bak ongeveer 60 tot 70 minuten in de oven, of totdat de kwarktaart licht goudbruin is en nog heel licht trilt als je hem beweegt. Laat de kwarktaart in de vorm helemaal afkoelen en bewaar dan verder in de koelkast. De volgende dag is de kwarktaart het lekkerst.
Snijd de taart in punten in verdeel er wat rode vruchtencoulis overheen.
Enjoy!
Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 12:00
Fantastisch recept, dankjewel! Ik dacht even dat het beslag zou mislukken omdat de kwark zijn luchtigheid verloor en loperig werd tijdens de 5′ roeren. Maar de plattekaastaart is prima geworden!
Heb hetelucht 175° gebruikt ipv boven-onderwarmte 180°. Groetjes, fam. Jacques
om 19:13
Klopt die 375 gr koekjes wel? Ik had erg veel en het werd geen compacte massa om tegen de wand van de springvorm te plakken. Met snijden viel het er ook gewoon af.
Volgende keer ga ik minder nemen en wel de zelfde hoeveelheid boter.
Hij was overigens wel heel erg lekker!!
groetjes Marijke Barnhoorn
om 11:05
Hoi Marijke, die hoeveelheid klopt omdat ook de randen van de bakvorm met koekkruim worden bekleed. Bij mij was het koekkruim ook vrij kruimelig, dus de volgende keer zou ik iets meer boter toevoegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de bodem te bedekken met koekkruim, dan heb je wel minder koekjes nodig. Fijn om te horen dat hij toch gesmaakt heeft!