Bereiding
Doe de saffraandraadjes in een kommetje met 3 el heet water. Laat even staan.
Kook de rijst beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan 10 minuten rusten. Je kunt de rijst ook een dag van tevoren koken, laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren.
Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de ui toe. Bak 2 minuten op laag tot middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak het gehakt rul. Voeg de spitskool en het water met de saffraan toe en bak enkele minuten, tot de spitskool zachter en het water verdampt is. Roer de rijst door het gehaktmengsel en bak nog enkele minuten mee, tot alles goed verwarmd is.
Schep de rijst op borden en serveer met een lepel yoghurt en fijngehakte peterselie.
om 07:52
Dat is geweldig, ik zal dit proberen