Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel de aardappelfrietjes in een enkele laag over het bakblik en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Voeg 2 à 3 el olijfolie toe en bestrooi met zeezout uit de molen. Hussel goed om. Bak de frietjes in het midden van de oven in circa 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
Strooi het panko in een diepe schaal. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag met een flinke kneep bakboter en laat uitbruisen. Dep de speklappen droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met cajunkruiden. Druk de speklappen aan beide kanten in het panko en leg ze in de koekenpan. Bak de speklappen op laag tot middelhoog vuur langzaam aan beide kanten goudbruin en knapperig. Neem hier de tijd voor, dan krijgt het spekvet alle tijd om te smelten en krijg je een mooi goudbruine en krokante korst. Voeg indien nodig tussentijds wat extra boter toe.
Roer voor de saladedressing de mayonaise, yoghurt en bieslook door elkaar en maak zoetzuur met een klein scheutje augurkennat. Je kunt eventueel ook azijn gebruiken maar ik vind augurkennat lekkerder omdat het een zachtere smaak heeft. Meng de salade en cherrytomaten in een kom en maak aan met de dressing.
Serveer de ovenfriet met de speklappen en salade.
om 17:39
Je maakt heerlijke ovenschotels!!!!!!!!!