Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gefrituurde uienringen
Dit is een van mijn meest favoriete snacks voor bij de borrel, of om op tafel te zetten tijdens een spannende film of voetbalwedstrijd: gefrituurde uienringen! De heerlijke zoete uiensmaak verpakt in een smaakvol en knapperig deegkorstje smaakt sensationeel. Het is dé ultieme snack voor snelle en lekkere trek.
Serveer de gefrituurde uienringen met zelfgemaakte knoflooksaus en je weet niet wat je meemaakt…
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 1 flesje donkerbruin bier
- 150 gram bloem
- 2 eidooiers
- Zout en peper uit de molen
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- Arachide- of zonnebloemolie om in te frituren
Verder nodig
Frituurpan of braadpan, schuimspaan, garde, grote kom, keukenpapier
Bereiding
Zeef 150 gram bloem boven een kom en klop met de garde de eidooiers en gehakte peterselie erdoor. Voeg driekwart van het flesje bier toe en roer net zolang totdat alle klontjes verdwenen zijn en je een glad mengsel hebt. Breng goed op smaak met zout en peper.
Verhit de olie tot 180 graden. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen.
Haal de uienringen met een vork door het beslag, laat het overtollige beslag eraf druipen en frituur de uienringen in de hete olie.
Bak er niet teveel tegelijk, anders plakken ze aan elkaar vast.
Bak ze 4-5 minuten of totdat ze goudbruin zijn, keer ze halverwege het bakken een keer om. Laat de uienringen even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel
Deel je reactie