Geglaceerde worteltaart met brie

Geglaceerde worteltaart met brie

Dit keer geen gekarameliseerde knoflooktaart van Ottolenghi, maar een geglaceerde worteltaart van Annemiek. Ik gebruik in dit recept brie omdat ik die nog had liggen. Je zou echter ook prima een zacht en romig (honing) geitenkaasje kunnen gebruiken. Beide kaasjes combineren verrukkelijk met de zoete, geglaceerde wortels.

Ingrediënten

DSC_0598_800x522

Verder nodig
Ronde springvorm met losse bodem, bakpapier, blinde bakvulling (gedroogde bonen, bijv. erwten)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en bereid en bak de bodem op dezelfde manier als in dit recept.

Klop de eieren los met de crème fraîche en tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd de brie in lange plakken en leg deze op de bodem van de voorgebakken taartbodem.

DSC_0603_800x536

Verdeel de geglaceerde wortels over de brie en de taartbodem en schenk tot slot het eiermengsel eroverheen.

Bak de taart circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant gestold en goudbruin is. Laat de taart voor het aansnijden minimaal tien minuten afkoelen. Serveer met een frisse groene salade.

Geglaceerde worteltaart met brie

Geglaceerde worteltaart met brie

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. jelda

    goed idee schat, is super lekker, heb het al uitgeprobeerd!! xxx

    1. piet

      hahhahahaha okee snel gedaan lieffie!!!!!! xxx jes terug

      1. jelda

        jaa sws loveyou xxx

  2. piet

    ik zou gewoon koeienkaas doen. smaakt ook wel lekker

  3. A.J.

    Annemiek,
    Kan je voor mij ook een andere kaas aanbevelen?
    Iets anders dan de Brie of Geitenkaas.
    Deze worden hier thuis niet gegeten. Vaak is dat erg vervelend.
    Al vast hartelijk bedankt.
    AJ

    1. Port salut is ook erg lekker, of anders wat plakjes komijnekaas misschien…

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde