Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Geglaceerde worteltaart met brie
Dit keer geen gekarameliseerde knoflooktaart van Ottolenghi, maar een geglaceerde worteltaart van Annemiek. Ik gebruik in dit recept brie omdat ik die nog had liggen. Je zou echter ook prima een zacht en romig (honing) geitenkaasje kunnen gebruiken. Beide kaasjes combineren verrukkelijk met de zoete, geglaceerde wortels.
Ingrediënten
- 1x recept voor geglaceerde jonge bospeen met tijm en knoflook
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg
- 200 g brie
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
- Zeezout en peper uit de molen
- Beetje bloem om te bestrooien
Verder nodig
Ronde springvorm met losse bodem, bakpapier, blinde bakvulling (gedroogde bonen, bijv. erwten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en bereid en bak de bodem op dezelfde manier als in dit recept.
Klop de eieren los met de crème fraîche en tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd de brie in lange plakken en leg deze op de bodem van de voorgebakken taartbodem.
Verdeel de geglaceerde wortels over de brie en de taartbodem en schenk tot slot het eiermengsel eroverheen.
Bak de taart circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant gestold en goudbruin is. Laat de taart voor het aansnijden minimaal tien minuten afkoelen. Serveer met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Vegetarische recepten
om 10:55
goed idee schat, is super lekker, heb het al uitgeprobeerd!! xxx
om 10:56
hahhahahaha okee snel gedaan lieffie!!!!!! xxx jes terug
om 10:57
jaa sws loveyou xxx
om 10:48
ik zou gewoon koeienkaas doen. smaakt ook wel lekker
om 16:20
Annemiek,
Kan je voor mij ook een andere kaas aanbevelen?
Iets anders dan de Brie of Geitenkaas.
Deze worden hier thuis niet gegeten. Vaak is dat erg vervelend.
Al vast hartelijk bedankt.
AJ
om 22:01
Port salut is ook erg lekker, of anders wat plakjes komijnekaas misschien…