Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gegratineerde mosselen met spinazie
Dit is echt een feestelijke bereiding van mosselen en kan zowel als hoofdmaaltijd gegeten worden of als klein borrelhapje. Ik heb het recept van mijn ouders die altijd een pan gekookte mosselen op tafel zetten en een bakblik vol met deze gegratineerde mosselen. Zo zit er voor iedereen wel wat bij.
Serveer met vers gebakken stokbrood of frietjes en een frisse groene salade.
Ingrediënten voor 1 bakblik vol
- 1 kilo gekookte mosselen (neem het liefst jumbo of goudmerk, deze zijn het grootst)
- 400 gram diepvries spinazie à la crème
- Geraspte kaas
Bereiding
Kook de mosselen volgens de bereiding hier. Ondertussen verwarm je de deelblokjes spinazie langzaam in een pan.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Haal de mosselen uit de schelp en breek de schelp in tweeën. Spoel de schelpen af en dep ze droog. Leg de halve schelpen op het bakpapier en vul ze met spinazie. Leg er een mossel op en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet de grill van de oven aan en gratineer ze enkele minuten totdat de kaas gesmolten is. Let op dat je dit niet langer doet dan nodig anders worden de mosselen taai!
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Visrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie