Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 4 mini courgettes of 1 grote
- 1 aubergine
- Extra vierge olijfolie
Verder nodig
- Barbecue
Ben je net als ik op vakantie in Italië of in Italië op vakantie geweest dan weet je dat Italianen dol zijn op gegrilde groenten van de barbecue. Je krijgt ze geserveerd als bijgerecht bij een stuk vlees of vis van de grill, of je krijgt ze als voorgerecht (antipasti) geserveerd op een bruschetta of met wat plakken mooie ham erbij. Ik ben er dol op!
De bereiding is kinderlijk eenvoudig. Net als de Italianen gebruik ik graag een combinatie van courgette, aubergine en paprika. Als je ze als bijgerecht wilt serveren naast een stuk vlees of vis, bereid dan eerst de groenten. Ze zijn lauwwarm namelijk het allerlekkerst.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Voorgerechten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je gegrilde groente over? Serveer ze de volgende dag als antipasti met wat vleeswaren en olijven erbij of doe ze op een tosti met mozzarella en ham!
Steek de barbecue aan. Was de groenten en dep droog.
Hier in Italië vind je alleen maar kleine courgettes, die hebben veel meer smaak dan hun grote broer. Kleine courgettes snij je een keer overlangs doormidden. Kun je alleen grote courgettes vinden, dan snij je ze overlangs of overdwars in dikke plakken. Doe hetzelfde met de aubergine. De paprika’s snijd je pas na het grillen op de barbecue.
Leg de paprika’s op de barbecue en grill ze rondom tot het vel zwartgeblakerd is. Laat ze even afkoelen en trek dan het vel van de paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in smalle repen. Leg ze op een mooie schaal.
Bestrijk de courgette en aubergine met wat olijfolie en leg ze op de barbecue. Grill ze aan beide kanten tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Leg ze op de schaal bij de paprika’s.
Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Serveer (lauw)warm.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie