Gegrilde groente van de barbecue

Ben je net als ik op vakantie in Italië of in Italië op vakantie geweest dan weet je dat Italianen dol zijn op gegrilde groenten van de barbecue. Je krijgt ze geserveerd als bijgerecht bij een stuk vlees of vis van de grill, of je krijgt ze als voorgerecht (antipasti) geserveerd op een bruschetta of met wat plakken mooie ham erbij. Ik ben er dol op!

De bereiding is kinderlijk eenvoudig. Net als de Italianen gebruik ik graag een combinatie van courgette, aubergine en paprika. Als je ze als bijgerecht wilt serveren naast een stuk vlees of vis, bereid dan eerst de groenten. Ze zijn lauwwarm namelijk het allerlekkerst.

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Voorgerechten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde